Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když cítím, že mě práce hodně stresuje?

Co dělat, když cítím, že mě práce hodně stresuje?

Pracovní stres je v dnešní době asi něco, co zažívá hodně lidí, a já si říkám, co s tím vlastně mohu udělat. Mám pocit, že mě to dost ovlivňuje, jak v práci, tak i doma. Vstávám s úzkostí a mám pocit, že mi všechno uniká mezi prsty. Práce se hromadí a já nevím, kde začít. Snažím se plánovat si den a mít prioritizované úkoly, ale i tak se často cítím přetížený. Možná bych měl zkusit nějaké techniky na zvládání stresu nebo relaxaci, ale nevím, co funguje nejlépe. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy na to, jak se vypořádat s pracovním stresem? Myslíte si, že by mohly pomoci i změny v životním stylu? A co třeba mindfulness nebo meditace? Jak to máte vy? Jak si udržujete psychickou pohodu během hektických dní? Chtěl bych slyšet vaše zkušenosti a rady, protože mám pocit, že potřebuji něco změnit, jinak mě to zavalí.

150 slov
1.5 minut čtení
8. 5. 2024
Soňa Koubová
Soňa Koubová

Jo, stres z práce je fakt otravnej. Osobně jsem zjistil, že je dobrý si najít čas na sebe, i když to vypadá nemožně. Zkus třeba pravidelně cvičit, to ti dodá energii a uvolní napětí. Také jsem zkoušel meditaci a mindfulness, pomohlo mi to soustředit se na přítomnost a zmírnit úzkost. Plánování je super, ale nezapomeň si dát pauzy, i krátký oddech může udělat divy. Zkus si třeba vymezit čas na úkoly a pak se odměnit za splnění. A taky je důležitý mluvit s kolegy nebo kamarády o tom, co tě trápí, občas je fajn si prostě postěžovat. Změny v životním stylu rozhodně můžou pomoct, ale hlavně se nesnaž všechno zvládnout sám. Uvidíš, že i malý změny můžou mít velkej dopad.

120 slov
1.2 minut čtení
18. 10. 2024
Adéla Havlová
Adéla Havlová

Tohle znám, fakt. Pracovní stres je zabiják a hodně lidí si tím prochází. Zkus si udělat nějaký rozvrh, ale ne takový ten přehnaně striktní – spíš si naplánuj bloky času na jednotlivý úkoly. Mně osobně pomáhá, když se na chvilku odpojim a jdu na procházku, nebo si dám pár minut na hluboké dýchání. Mindfulness a meditace taky můžou být super. Je dobrý věnovat si alespoň 10 minut denně na cvičení vděčnosti nebo klidový meditace. Určitě zkus i nějaký fyzický aktivity, jako je sport, to ti vyčistí hlavu. A nezapomeň na spánek – ten je důležitej. Takže hlavně najdi, co funguje pro tebe a nenech se tím zavalit. Drž se!

109 slov
1.1 minut čtení
11. 12. 2024
Luboš Fojtík
Luboš Fojtík
Podobné otázky