Co dělat, když chci změnit obor, ale nemám žádné zkušenosti?
Už delší dobu přemýšlím o změně oboru, ale mám pocit, že mě brzdí to, že nemám žádné praktické zkušenosti v oblasti, kterou bych chtěl zkusit. Je to pro mě velký krok, protože se chci posunout někam, kde bych se cítil šťastnější a spokojenější. Ale co dělat, když jsem zatím strávil většinu své kariéry v úplně jiné oblasti? Jaké jsou možnosti, jak začít od nuly? Mám zkusit nějaké online kurzy nebo školení? Myslím, že by mi pomohlo získat nějaké certifikáty, ale nevím, které by byly pro mě nejvhodnější a jak je vlastně vybrat. Zároveň mě zajímá, jestli je lepší se pokusit najít stáž nebo dobrovolnickou pozici, abych získal alespoň něco jako praxi. Nechci být ale úplně bezradný a nechci plýtvat časem na něco, co by mi třeba ani nepomohlo. Co si o tom myslíte? Jak jste to zvládli vy při změně oboru? Chtěl bych slyšet vaše názory a rady, jak se dostat do nového oboru bez předchozích zkušeností. Jakou strategii jste použili a co vám nejvíc pomohlo při přechodu na novou dráhu? Díky moc za všechny tipy!