Succeed.cz/Fórum/Kdo má zkušenost s Pomodoro metodou?

Kdo má zkušenost s Pomodoro metodou?

Zajímalo by mě, jestli někdo z vás zkoušel Pomodoro metodu? Čím dál víc se o tom mluví, že je to skvělý způsob, jak zvýšit produktivitu a soustředění. Já osobně mám problém s udržením pozornosti, a tak bych chtěl vyzkoušet něco nového. Slyšel jsem, že metoda spočívá v tom, že pracujete 25 minut a pak si dáte krátkou pauzu, což se zdá jako fajn způsob, jak se donutit k práci. Máte někdo zkušenosti? Fungovalo to u vás? Jak jste si na to zvykali? Dalo by se to použít i při studiu nebo když máte nějaké kreativní úkoly? A co když vám do toho něco přijde? Jak se s tím vypořádat? Vím, že existují různé aplikace a časovače na Pomodoro, ale je lepší použít nějakou technologii nebo to zvládnout bez ní? Jak dlouho jste to používali a viděli jste nějaké výsledky? Vím, že každý jsme jiný, ale zajímalo by mě, jaké jsou vaše celkové dojmy. Je Pomodoro metoda opravdu tak účinná, jak se říká? Díky za případné odpovědi!

166 slov
1.7 minut čtení
31. 10. 2024
Zdeněk Zach
Zdeněk Zach

Zkušenost s Pomodoro mám a musím říct, že to docela funguje. Ze začátku jsem měl problém se na to zvyknout, protože 25 minut se zdá dost krátkých, ale po pár pokusech jsem zjistil, že to fakt pomáhá udržet soustředění. Po 25 minutách si dáš krátkou pauzu, tak jsi pak víc svěží a můžeš se zase vrátit na další úkol.

Používal jsem to jak při studiu, tak i na kreativní úkoly a obojí mi šlo lépe. Když mi do toho něco přišlo, snažil jsem se buď tu práci přehodit na další blok nebo si zapsat, co je potřeba udělat, a pak se vrátit. Často jsem ale musel použít appku na telefon, abych to měl pod kontrolou, protože zapomínám na čas.

Doporučil bych to zkusit, ale každému to sedí jinak. Já viděl výsledky už po pár týdnech. Pomohlo mi to mít víc struktury v denním režimu a produktivitu. Takže jo, je to dobrý pomocník!

150 slov
1.5 minut čtení
30. 8. 2024
Marcela Jarošová
Marcela Jarošová

Pomodoro metoda je fakt skvělá, zkusil jsem ji a musím říct, že mi to pomohlo. Pracoval jsem 25 minut, pak 5 minut pauza. Zdá se to jako blbost, ale opravdu to funguje na soustředění. Měl jsem problém se ztrácením pozornosti a teď jsem schopný se víc soustředit. Dával jsem si i delší pauzy po čtyřech pomodorech, což bylo fajn na regeneraci.

Zvykal jsem si na to pár dní, ze začátku jsem měl tendenci přerušit práci, ale jakmile se do toho dostanete, je to ok. I když něco přijde, snažím se to ignorovat nebo si to napsat na papír, abych se k tomu vrátil později.

Aplikace jsou super, používám timer na mobilu, ale klidně stačí i klasický kuchyňský časovač. Výsledky? Určitě! Zvlášť při studiu nebo kreativních úkolech to funguje. Každý jsme jiný, ale za mě bych doporučil zkusit aspoň pár dní a uvidíš sám.

143 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
David Blažek
David Blažek
Podobné otázky