Succeed.cz/Fórum/Jak začít s videem na Instagramu pro moje podnikání?

Jak začít s videem na Instagramu pro moje podnikání?

Zdravím všechny podnikatele a podnikatelky, co si myslíte o tom, jak začít s videem na Instagramu pro moje podnikání? Mám pocit, že video obsah dneska frčí, ale nevím, kde vůbec začít. Myslím si, že Instagram by mohl být skvělá platforma pro propagaci mých produktů/služeb, ale nejsem si jistý, jaký styl videa zvolit. Mám nějaké nápady, ale bojím se, že to nebude dostatečně zajímavé nebo profesionální. Mám vyzkoušet živé vysílání nebo raději natáčet předtočená videa? Jak dlouhá by ta videa měla být? A co třeba obsah – mám ukazovat přímo produkty, nebo spíše něco ze zákulisí mého podnikání? Zajímalo by mě i to, jestli je lepší mít nějaký scénář nebo jít do toho víc spontánně. Jak se vůbec dostat k těm správným hashtagům a jak je efektivně používat? Co se týče techniky – musím mít drahou kameru, nebo stačí smartphone? Je důležité investovat do střihu a efektů, nebo méně znamená více? A co sledování analytiky – jak moc je důležité sledovat úspěšnost mých videí a jak to dělat? Rád bych slyšel vaše tipy a zkušenosti!

174 slov
1.7 minut čtení
27. 4. 2021
Martina Sedláčková
Martina Sedláčková

Jasně, video na Instagramu je super věc, to ti říkám. Mě osobně se osvědčilo začít s krátkýma videama, klidně tak 15-30 vteřin. Můžeš udělat něco jako malý teaser na product launch nebo ukázat, jak se tvoje produkty používají. Zákulisí je taky fajn, lidi to zajímá. Živý vysílání je na jednu stranu víc interaktivní, ale chce to mít dobrou náladu a připravenost, takže pokud nejsi moc extrovert, klidně začni s předtočeným videem. Scénář ti může pomoct, ale nebuď moc rigidní, spontaneita je taky důležitá.

Co se týče techniky, dneska už smartphone udělá dobrou práci, nemusíš hned kupovat drahou kameru. Střih a efekty – záleží na tom, co děláš. Někdy méně znamená víc, ale pokud jsi kreativní a umíš to, klidně zkus i nějaké efekty.

Hashtagy – to je většinou o experimentování. Zkus najít ty relevantní k tvému oboru a sleduj, co funguje. A rozhodně se koukej na analytiku, zjistíš, co lidi baví a co ne. Je to důležitý pro budoucnost tvého obsahu. Takže neboj se do toho jít a testovat! Hlavně buď sám sebou.

171 slov
1.7 minut čtení
12. 5. 2024
Markéta Šrámková
Markéta Šrámková

Nejprve si ujasni, co chceš videem říct. Pokud produkty, tak klidně ukazuj, jak se používají nebo co je dělá výjimečnými. Zákulisí je super, lidi to baví a budují s tebou vztah. K délce – kratší videa (do 1 minuty) jsou teď v kurzu, ale záleží na platformě a formátu. Živé vysílání je fajn pro interakci, ale pokud se cítíš nervózně, radši začni s předtočenými videi. Scénář? Určitě něco jako osnova pomůže, ale být přirozený je důležité. Hashtagy? Zkus najít ty relevantní k tvému oboru, sleduj konkurenci a inspiration tagy. Co se techniky týče, smartphone dneska stačí, ale dobré osvětlení hodně pomůže. Střih a efekty? Záleží na stylu, ale někdy méně fakt znamená víc. A sledování analytiky – jo, to je důležitý! Sleduj, jak lidé reagují a co funguje, abys mohl zlepšovat svůj obsah.

133 slov
1.3 minut čtení
8. 8. 2022
Patrik Jiránek
Patrik Jiránek
Podobné otázky