Succeed.cz/Fórum/Jak často bych měl publikovat videa, abych vydělal víc?

Jak často bych měl publikovat videa, abych vydělal víc?

Zajímalo by mě, jak často bych vlastně měl nahrávat videa, když chci začít vydělávat na YouTube nebo jiných platformách. Vím, že pravidelnost je důležitá, ale fakt nevím, co přesně to znamená. Je lepší nahrát jedno video týdně nebo se snažit o dvě? A co kvalita, má vůbec smysl obětovat čas na natáčení častějších videí s nižší kvalitou, nebo je lepší se soustředit na méně videí, ale mít je perfektní? Mám takový pocit, že algoritmy sociálních sítí mají taky nějaké preference ohledně frekvence zveřejňování. Známe to všichni – někdy se daří a jindy ne. Jak často vy s tím máte zkušenosti? Jaké jsou vaše strategie? Jak moc to ovlivnilo váš příjem? Myslíte si, že čím víc videí, tím lépe? Nebo je v tom nějaký zlatý střed? Měli byste radši experimentovat s různými frekvencemi a sledovat reakce publika? Všechny názory a zkušenosti budou super užitečné. Děkuju!

144 slov
1.4 minut čtení
28. 5. 2022
Elena Jedličková
Elena Jedličková

Tak já ti řeknu, že to je fakt těžký. Na jednu stranu, čím víc videí, tím líp pro algoritmus, ale zase kvalita je taky důležitá. Mě se osvědčilo dávat jedno video týdně. Je to tak akorát, abych to stíhal a zároveň jsem měl čas na pořádné zpracování. Když se snažíš o dvě videa, můžeš to pak flákat a to se nevyplácí. Mám známýho, co dělá tři videa týdně, ale jeho kvalita dost trpí a příjmy jsou nic moc. Z toho, co jsem viděl a slyšel, tak i diváci preferují méně videí, ale s dobrou úrovní produkce. Takže určitě bych ti doporučil najít ten zlatý střed. Je dobrý experimentovat, zkoušet různý frekvence a pak sledovat, co to dělá s reakcema publika a příjmem. Ať už se rozhodneš jakkoliv, hlavně to dělej s radostí a nechtěj hned miliony. To přijde samo.

139 slov
1.4 minut čtení
18. 9. 2023
Soňa Hlávková
Soňa Hlávková

Pravidelnost je fakt důležitá. Obecně se doporučuje nahrávat alespoň jedno video týdně, ale pokud to zvládáš, tak dvě nebo tři by byly ideální. Záleží na tom, co děláš, ale kvalita je taky klíčová. Mít pravidelný obsah je fajn, ale když to bude hrozný, lidi se odradí. Takže spíš najdi nějaký zlatý střed – třeba jedno kvalitní video za týden a občas něco rychlejšího.

Algoritmy YouTube milujou aktivní kanály, takže čím víc videí máš, tím líp. Ale zase ne na úkor kvality. Experimentuj s frekvencí a sleduj, co funguje a co ne. Vždycky je dobrý reagovat na feedback od publika. Někteří tvůrci třeba zjistili, že když si dají čas na víc promyšlený obsah, tak mají i lepší reakce a pak se to odráží i na příjmech. Takže uvidíš, co ti sedí nejlíp.

131 slov
1.3 minut čtení
18. 11. 2023
Petra Urbanová
Petra Urbanová
Podobné otázky