Succeed.cz/Fórum/Jaké nástroje použít pro práci na dálku během cestování?

Jaké nástroje použít pro práci na dálku během cestování?

Když se vydávám na cesty, neustále přemýšlím, jak efektivně zvládnout svou práci na dálku. Existuje tolik různých aplikací a nástrojů, které slibují zjednodušení pracovního procesu, ale který je skutečně nejlepší? Jak si mohu zajistit, že budu mít přístup ke všem důležitým informacím a dokumentům, když cestuji a nemám přístup k běžnému kancelářskému prostředí? Jaké jsou osvědčené platformy pro komunikaci s týmem, když jsem na jiném kontinentu? Jak řešit situace, kdy potřebuju udělat videohovor a kolem mě je hluk nebo šum? Zkoušel jsem různé možnosti jako Slack nebo Zoom, ale co třeba další alternativy? A co zařízení? Měli bychom investovat do lehkého laptopu nebo raději používat tablet? A co internetové připojení? Jak se dá zajistit stabilní a rychlé připojení na různých místech po světě? Mám obavy o zabezpečení dat při používání veřejných Wi-Fi sítí. Existují nějaké tipy a triky, jak pracovat efektivně, když jsem v hotelu nebo třeba v kavárně? Budu rád za všechny doporučení a zkušenosti ostatních, co také často cestují a pracují na dálku. Jak to děláte vy?

169 slov
1.7 minut čtení
4. 7. 2020
Josef Doležel
Josef Doležel

Když cestuju a potřebuju pracovat, tak se mi osvědčilo pár věcí. Určitě doporučuju používat cloudové úložiště jako Google Drive nebo Dropbox, abys měl všechny dokumenty vždy po ruce. Na komunikaci se mi líbí Slack a WhatsApp, jsou rychlé a snadno použitelné. Na videohovory je super Zoom, ale zkus i Microsoft Teams, obojí funguje dobře. Co se týče zařízení, lehký laptop je lepší než tablet – větší komfort při práci, i když tablet může být fajn jako doplněk. Internet? Zjisti si předem, jaká SIM karta je nejlepší v dané zemi, často se vyplatí mít místní datový balíček. A na veřejné Wi-Fi si dej pozor, používám VPN pro zabezpečení dat. Když potřebuju klid na hovor, hledám tichou kavárnu nebo vezmu sluchátka s potlačením šumu. Pokud jsi v hotelu, zjisti, jestli mají dobrý Wi-Fi signál a neboj se zeptat na vylepšení, někdy to jde. Hlavně buď flexibilní a plánuj si práci podle toho, kde se nacházíš. To je asi všechno, co mě tak napadá.

161 slov
1.6 minut čtení
22. 9. 2022
František Bárta
František Bárta

Pro práci na dálku během cestování doporučuji pár věcí. Nejprve na komunikaci určitě zvaž Slack, Zoom, ale i Microsoft Teams nebo Google Meet. Na sdílení dokumentů je super Google Drive nebo Dropbox, abys měl všechno po ruce. Co se týče zařízení, lehký laptop je lepší než tablet, hlavně kvůli pohodlnějšímu psaní a většímu displeji. Internet je kapitola sama pro sebe – vezmi si mobilní hotspot nebo eSIM s daty, to ti ušetří nervy s veřejným Wi-Fi. Když už mluvíš o videohovorech, zkus nějaké sluchátka s potlačením hluku, to ti fakt pomůže. Zabezpečení dat? Určitě používej VPN při připojení na veřejné Wi-Fi a snaž se připojovat jen na důvěryhodných sítích. A tipy? Naplánuj si práci na ráno nebo večer, kdy je větší klid, a najdi si místní coworkingové prostory, tam máš lepší atmosféru na práci. Držím palce!

136 slov
1.4 minut čtení
3. 1. 2024
Irena Adamcová
Irena Adamcová
Podobné otázky