Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když moje komunita neroste?

Co dělat, když moje komunita neroste?

Někdy se zdá, že se doba digitálního podnikání a kariérního růstu posunula tak rychle, že je těžké udržet krok. Mám pocit, že se snažím, ale moje komunita kolem mě prostě neroste. Nechápu, čím to může být. Zkoušel jsem různé strategie, jako je sdílení obsahu na sociálních sítích, organizování online webinářů a dokonce i spolupráci s jinými influencery nebo odborníky v oboru. Ale stejně to nepřináší žádné výsledky. Jakým způsobem mohu efektivně oslovit více lidí? Možná bych měl přehodnotit svou marketingovou strategii? Co když špatně cílím na svou cílovou skupinu? Je možné, že se můj obsah prostě nelíbí? Jak zjistit, co lidé skutečně chtějí vidět a jak to spojit s tím, co já nabízím? Zajímalo by mě i to, jestli bych měl investovat do placené reklamy nebo raději zůstat u organického růstu. Jaké platformy byste doporučili pro budování komunity? Je vůbec možné, aby se malá komunita mohla rozrůst a stát se silnou a angažovanou skupinou? Co mi chybí k tomu, abych se mohl posunout vpřed? Rád bych slyšel názory ostatních na tohle téma.

172 slov
1.7 minut čtení
28. 11. 2022
Stanislav Pícha
Stanislav Pícha

Myslím, že je dobrý čas se zamyslet nad tím, co děláš a jak to děláš. Třeba zkus zjistit, co tvoje komunita fakt chce. Můžeš udělat nějaký průzkum, třeba skrz ankety nebo se prostě zeptat lidí, co by je zajímalo. Někdy je fajn zkusit jiný formát obsahu – videa, podcasty nebo třeba příběhy na Instagramu můžou přitáhnout víc pozornosti.

Sociální sítě jsou super, ale zkus se zaměřit na platformy, kde je tvoje cílovka – třeba LinkedIn pro profesionály nebo TikTok pro mladší publikum. Přemýšlej o spolupráci s lidmi, kteří už mají větší dosah, ale kteří sdílejí podobné hodnoty. Placená reklama může mít smysl, pokud víš, kým chceš oslovit a máš jasný cíl.

Pokud cítíš, že obsah není dostatečně atraktivní, zkuste experimentovat a testovat různý styl psaní nebo vizuálního stylu. Důležité je být autentický a ukázat svou osobnost – to lidi často přitahuje víc než dokonalý obsah. A jo, malá komunita může vyrůst v něco silného, pokud budeš mít trpělivost a budeš aktivně komunikovat s lidmi.

163 slov
1.6 minut čtení
20. 12. 2023
Jan Růžička
Jan Růžička

Myslím, že to zná hodně lidí. Někdy je těžký přijít na to, co děláš špatně. Zkus se zamyslet nad tím, jestli tvůj obsah je opravdu zajímavý pro tvoji cílovou skupinu. Možná by stálo za to udělat nějaký průzkum - prostě se jich zeptej, co chtějí vidět, co je zajímá. Můžeš zkusit anketu na sociálních sítích nebo v newsletteru.

Taky bych doporučil podívat se na konkurenci, co dělají oni a jaký mají úspěch. Někdy stačí změnit formát obsahu nebo způsob, jakým komunikujete.

Co se týče reklamy, placená může být fajn, ale máš pravdu, že organický růst má svoji hodnotu. Zkus kombinovat obojí - třeba cílené reklamy na Facebooku nebo Instagramu a zároveň pracovat na komunitních aktivitách.

A určitě nezapomeň budovat vztahy s lidmi ve své oblasti - sdílej jejich obsah, komentuj jejich příspěvky a zapojuj se do diskuzí. To může pomoct ti i tvé komunitě růst.

Není to jednoduché, ale pokud na tom budeš pracovat a zkoušet nové věci, tak věřím, že se to zlepší.

161 slov
1.6 minut čtení
16. 7. 2024
Aleš Macek
Aleš Macek
Podobné otázky