Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když reklamní trendy nefungují pro mě?

Co dělat, když reklamní trendy nefungují pro mě?

V poslední době se snažím držet krok s aktuálními reklamními trendy, ale mám pocit, že mi to přináší víc frustrace než úspěchu. Všichni kolem mě se zdají mít úspěšné kampaně, které jedou na vlně influencerů, virálních videí nebo nových formátů na sociálních sítích, a já pořád nevím, co dělám špatně. Zkouším různý obsah, ale reakce jsou minimální a sledovanost stagnuje. Je to jako bych mluvil do zdi. Přemýšlím, jestli by bylo lepší zkusit něco jiného nebo se vrátit k základům a zaměřit se na tradiční metody reklamy. Ale je to vůbec možné v dnešní digitální době? Myslíte si, že by mi pomohlo lépe poznat svou cílovou skupinu? Jakým způsobem vlastně zjistit, co moji zákazníci opravdu chtějí? Je to vůbec normální, že některé trendy prostě nefungují pro každého? Co když je problém ve mně a já nevím, jak správně komunikovat? Jak se mohu posunout dál a najít efektivnější strategie? Děkuji za jakékoli rady nebo sdílení zkušeností!

155 slov
1.6 minut čtení
16. 11. 2024
Ivana Kašparová
Ivana Kašparová

Jo, znám ten pocit. Někdy to vypadá, že co děláš, prostě nefunguje. Třeba je fakt dobrý se zaměřit na to, kdo je ta tvoje cílovka. Zkus si udělat nějakou analýzu, něco jako průzkum mezi zákazníkama – co by chtěli vidět, co už je nebaví. Někdy si lidi neuvědomují, že i drobný změny v přístupu nebo stylu komunikace můžou mít velkej vliv.

Možná bych zkusil zpomalit a místo honění trendů se soustředit na kvalitu obsahu. Ne vždy musíš být na všech sociálních sítích nebo mít influencery. Zkus třeba víc osobní přístup, storytelling nebo zkombinovat tradiční a digitální marketing. Někdy prostě stačí jít zpátky k základům a zjistit, co fungovalo dřív.

Taky je normální, že některé trendy zkrátka nefungujou pro všechny. Každý má jinou cílovku a jiné hodnoty. Nenech se tím tolik odradit a experimentuj s různýma formáty. Uvidíš, že když najdeš ten správnej směr, začne to dávat smysl.

145 slov
1.5 minut čtení
20. 5. 2023
Filip Kouba
Filip Kouba

Není nic neobvyklého, když některé trendy prostě nefungují, každý má jinou cílovku a co funguje pro jednoho, nemusí nutně fungovat pro druhého. Zkus se zamyslet nad tím, jestli opravdu víš, kdo je tvoje cílová skupina. Udělej si průzkum, zkus dotazníky nebo anketu, abys zjistil, co lidi zajímá. Možná i menší, ale věrnější publikum může mít větší hodnotu než honba za čísly.

Tradiční metody nejsou mrtvé, klidně je kombinuj s těmi novými. A hlavně, buď autentický. Lidi mají rádi, když je někdo opravdový. Občas se vyplatí zkusit něco úplně jiného, co bys normálně neudělal. Experimentuj a sleduj, co zabírá. Měj trpělivost a neboj se udělat chyby – i to je součást učení.

110 slov
1.1 minut čtení
15. 11. 2023
Vlastimil Hloušek
Vlastimil Hloušek
Podobné otázky