Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se moje příjmy z různých zdrojů snižují?

Co dělat, když se moje příjmy z různých zdrojů snižují?

Snížení příjmů je situace, kterou asi zažívá hodně lidí, ale co dělat, když se to stane mě? Mám několik zdrojů příjmů - pracuji na zkrácený úvazek, mám nějaké investice a občas dělám freelancing. Jenže v posledních měsících mi přišlo, že všechny tyto příjmy jdou dolů. Určitě nejsem sám, kdo si tím prochází. Jak bych měl reagovat, když se tohle začne dít? Mám začít šetřit? Potřebuju nějaké tipy na to, jak zvýšit svoje příjmy nebo aspoň zachovat to, co mám. Je možné někde najít nové příležitosti? Je dobrý nápad investovat víc do vzdělání nebo rozšířit své dovednosti? Chtěl bych vědět, jaké máte zkušenosti s podobnými situacemi a co byste doporučili udělat, abych se nedostal do ještě horší situace. Vím, že krize přicházejí a odcházejí, ale teď se cítím trochu bezradně. Jak se s něčím takovým vyrovnat a co třeba podniknout pro to, aby se mi podařilo zase nastartovat růst? Jaké možnosti jsou k dispozici pro lidi jako já? Děkuju moc za všechny rady.

162 slov
1.6 minut čtení
20. 11. 2024
Rudolf Kovařík
Rudolf Kovařík

Když ti příjmy klesají, tak je dobrý se zamyslet nad pár věcma. První věc, co bych doporučil, je udělat si rozpočet a zjistit, kde můžeš ušetřit. Možná máš nějaké výdaje, které nejsou nutné. Taky zkus hledat nové příležitosti - třeba se podívat na freelancing v oblastech, o kterých jsi ještě neuvažoval. Vzdělání a rozvoj dovedností jsou super investice, pokud to vezmeš správně a zaměříš se na poptávané schopnosti na trhu. Zkus se spojit s lidma v oboru nebo se zapojit do různých online komunit, kde se dají najít nové zakázky nebo i tipy na práci. Hlavně se nenech odradit a buď otevřený novým možnostem. Situace se může zlepšit, jen musíš být aktivní.

112 slov
1.1 minut čtení
18. 7. 2024
Karolína Šilhavá
Karolína Šilhavá

Když se ti snižují příjmy, tak první věc je udržet klid a zkusit se na to podívat z víc úhlů. Měj přehled o svých financích a zjisti, kde přesně to může být. Šetření je určitě dobrý nápad, ale zároveň bys měl uvažovat i o způsobech, jak příjmy zvýšit. Zkus třeba rozšířit svoje dovednosti - online kurzy nebo školení ti můžou pomoct zvýšit hodnotu na trhu práce.

Podívej se na freelancing - jsou nějaké nové projekty, které bys mohl vzít? Můžeš zkusit i přejít do jiného oboru nebo si najít další práci na zkrácený úvazek, pokud to jde. Když investice klesají, sleduj trh a zvaž, jestli je lepší teď investovat víc nebo počkat.

Vždycky se najdou příležitosti, jenom je potřeba hledat. Networking a spojení s lidmi v oboru ti můžou pomoci najít nové možnosti. Nakonec, nezapomínej na psychickou pohodu - stres z finančních problémů může mít negativní dopad na tvoji motivaci a výkon. Takže se snaž být proaktivní a nevzdávej to.

159 slov
1.6 minut čtení
26. 11. 2024
Andrea Fialová
Andrea Fialová
Podobné otázky