Jak mám začít investovat, když nevím, kde začít?
Jsem úplný nováček a vůbec nevím, jak na to. V poslední době hodně přemýšlím o tom, že bych chtěl investovat. Jenže problém je, že nemám žádné zkušenosti a vlastně vůbec nevím, jak začít. Četl jsem pár článků o akciích, ETF nebo kryptoměnách, ale je toho tolik, že se v tom ztrácím. Mám strach, že když udělám špatné rozhodnutí, tak přijdu o své peníze. Jaké jsou vůbec základy investování? Musím mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti, abych mohl začít? A co doporučujete jako první krok? Měl bych si otevřít účet u nějaké brokerské firmy, nebo raději začít s nějakými investičními fondy? A je lepší investovat do akcií nebo do nemovitostí? Jaké jsou nejčastější chyby, kterým bych se měl vyhnout na začátku? Dále mě taky zajímá, kolik peněz bych měl mít na začátku investování. Je to něco jako minimální částka, která je potřeba? Vlastně ani nevím, jak si správně nastavit cíle pro investice. Měl bych mít krátkodobé cíle nebo spíš dlouhodobé? Co si vůbec myslíte o pasivním vs. aktivním investování? Je to pro mě vhodné? Vážně by mi hodně pomohlo, kdybyste mohli sdílet vaše zkušenosti a rady ohledně toho, jak začít s investováním bez předchozího povědomí. Děkuju moc!