Succeed.cz/Fórum/Jak si udělat pasivní příjem jako digitální nomád?

Jak si udělat pasivní příjem jako digitální nomád?

Zajímalo by mě, jak vlastně začít s pasivním příjmem, když člověk žije jako digitální nomád. Mám na mysli, že jsem často na cestách, pracuji z různých koutů světa a občas nemám ani stabilní internetové připojení. Jaké možnosti tedy existují pro generování pasivního příjmu? Přemýšlel jsem o investicích, ale nevím, jestli je to pro mě vhodné, když nemám přehled o místních trzích nebo o tom, jak fungují akcie a podobně. Co takhle online kurzy nebo e-knihy? Jaké zkušenosti máte s tímto způsobem? A co affiliate marketing? Je to vůbec možné kombinovat s nomádským životním stylem? Jak si hledat partnery nebo produkty, které se budou dobře prodávat? Taky bych rád slyšel názory na realitní investice – je to vůbec reálné pro někoho, kdo často mění místo pobytu? A co třeba crowdfundingové platformy? Jsou tu lidé, kteří už nějaký ten pasivní příjem mají a rádi by se podělili o své tipy a triky? Jak se vyhnout chybám a co všechno je potřeba mít na paměti, než se do toho pustím? Byl bych moc vděčný za rady od těch, kdo už mají nějaké zkušenosti s vytvářením pasivního příjmu ve stylu digitálního nomáda.

188 slov
1.9 minut čtení
17. 1. 2025
Richard Skála
Richard Skála

Pasivní příjem jako digitální nomád je fakt výzva, ale jde to. Online kurzy a e-knihy jsou super, protože je můžeš vytvářet na cestách a prodávat je bez ohledu na lokaci. Zkus najít nišový téma, co tě zajímá, a nějaký kurz nebo e-book s tím udělat. Taky affiliate marketing by mohl fungovat – vyber si produkty, který znáš a máš k nim vztah. Můžeš se zapsat do affiliate programů a pak propagovat přes blog nebo sociální sítě. Hlavně si hledat produkty s dobrou konverzí.

Investice do nemovitostí je složitější. Pokud často měníš místo, tak asi nemá smysl investovat do fyzických nemovitostí. Místo toho zkus crowdfundingové platformy zaměřený na nemovitosti, to ti může přinést zisk bez nutnosti spravovat realitu.

Co se týče chyb, tak hlavně buď opatrnej s financema a neinvestuj všechno hned. Zjisti si co nejvíc informací předtím, než se pustíš do něčeho nového. A hlavně, nebát se experimentovat, co funguje pro někoho jiného, nemusí fungovat pro tebe. Jak říkám, furt se učit a přizpůsobovat.

162 slov
1.6 minut čtení
17. 1. 2025
Tereza Hlávková
Tereza Hlávková

Pasivní příjem jako digitální nomád je fakt výzva, ale jde to. Zkoušel jsem pár věcí. Online kurzy a e-knihy jsou super nápad, pokud máš co nabídnout. Můžeš si to udělat z pohodlí kdekoli a když jednou vytvoříš obsah, můžeš ho prodávat pořád. Co se týká affiliate marketingu, to je taky možnost. Můžeš propagovat produkty na svém blogu nebo sociálních sítích. Je dobrý si najít produkty, které tě zajímají a které mají dobrou provizi. Partnerské programy jako Amazon nebo třeba různé specializované platformy jsou celkem fajn.

Investice do akcií nebo ETF by mohly fungovat taky, ale chce to mít nějaké základy a sledovat trhy, což je těžký, když jsi v pohybu. Místní trhy ti moc nepomůžou, takže online broker je lepší volba. Crowdfundingové platformy jako real estate crowdfunding jsou taky možnost, tam můžeš investovat malé částky bez nutnosti být fyzicky přítomný.

Realitní investice bych osobně asi nedoporučil, pokud hodně cestuješ, je těžký spravovat nemovitosti z dálky. Všechny tyhle věci vyžadují nějaký čas na nastavení a pak už to může běžet samo. Hlavně si dej pozor na rizika a snaž se mít diverzifikovaný přístup. Zjisti si co nejvíc informací a neskoč hned do něčeho velkého bez znalostí.

194 slov
1.9 minut čtení
22. 11. 2024
Denisa Tomešová
Denisa Tomešová
Podobné otázky