Jak oslovit lidi na sociálních sítích?
Zdravím komunitu, potřeboval bych poradit ohledně oslovování lidí na sociálních sítích. Vím, že sociální sítě jsou dneska úplně všude a každý tam tráví spoustu času, ale já nevím, jak na to. Chci si vybudovat nějakou komunitu kolem svých zájmů nebo třeba podnikání, ale když se pokusím někoho oslovit, tak se mi to zdá jako mission impossible. Jak byste to dělali vy?
Myslíte, že je lepší začít s osobními zprávami, nebo raději veřejně na příspěvcích? A co třeba používat hashtagy? Je to k něčemu nebo je to spíš jen pro lidi, kteří už mají nějakou sledovanost? Co když napíšu něco špatně nebo mě někdo nedejbože zablokuje? To by mě fakt mrzelo. Taky jsem slyšel, že bych měl být autentický, ale co to vlastně znamená? Jak se dá být autentický na internetu bez toho, abych byl příliš osobní?
A co se týče obsahu – mám sdílet jenom svoje myšlenky a názory, nebo je lepší přidávat i věci od jiných lidí? Jaký typ obsahu funguje nejlépe? Chci přilákat pozornost lidí, ale nechci být otravný nebo se vnucovat. Kolik času bych měl investovat do interakce s lidmi? Je lepší být aktivní každý den, nebo stačí párkrát týdně? A jak moc si mám dávat záležet na tom, co píšu? Měl bych si předem promyslet každé slovo? Nebo se to má brát spíš ležérně?
Taky mě zajímá, jestli má smysl mít nějakou strategii nebo plán – nebo je lepší prostě jednat ad hoc a uvidíme. Zkrátka bych chtěl znát vaše názory a tipy na to, jak efektivně oslovovat lidi na sociálních sítích. Jaké máte zkušenosti a co byste doporučili někomu, kdo teprve začíná? Děkuju za všechny rady!