Succeed.cz/Fórum/Jaké bonusy nebo odměny přilákají více loajálních zákazníků?

Jaké bonusy nebo odměny přilákají více loajálních zákazníků?

Zajímalo by mě, jaké konkrétní bonusy nebo odměny by mohly skutečně přilákat více loajálních zákazníků? Mám pocit, že dneska je trh tak přesycený a každý má nějakou speciální nabídku, takže je těžké se odlišit. Myslím si, že klasické slevy už nemusí být tím pravým ořechovým. Co třeba programy věrnosti? Jak fungují, co nabízejí a jak je lidé přijímají? Četla jsem, že některé firmy zavedly speciální body za nákup, které si pak můžete vyměnit za dárky nebo slevy. Je to opravdu účinné? A co slevové kupony? Zaslechla jsem názory, že to může být krátkozraké, ale na druhou stranu, někteří zákazníci možná mají rádi pocit, že dostali něco navíc. Myslím také na exkluzivní nabídky pro stálé zákazníky nebo třeba přednostní přístup k novým produktům. Je to něco, co by lidi motivovalo zůstat věrní dané značce? Jakou roli v tom hrají osobní doporučení nebo recenze? To všechno mi vrtá hlavou a ráda bych slyšela názory ostatních. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Jaké odměny se osvědčily vám nebo vašim zákazníkům? Co byste doporučili jako efektivní strategii pro zvýšení loajality zákazníků?

177 slov
1.8 minut čtení
8. 9. 2024
Robert Dušek
Robert Dušek

Hele, co funguje na loajalitu zákazníků? Zjistil jsem, že věrnostní programy s body jsou fakt dobrý. Když lidi za každý nákup dostávají body, co můžou pak vyměnit za slevy nebo dárky, tak se cítí, že něco získávají. To je motivuje vracet se. Exkluzivní nabídky a přednostní přístup k novinkám taky zabírají. Je fajn, když si zákazník připadá jako VIP. A slevové kupony? No, to je dvojsečné – někomu to fakt pomůže, ale pro značku to může být krátkodobý tah, protože pak si lidi zvyknou čekat na slevy. Osobní doporučení a recenze hrajou velkou roli, když lidé vidí, že ostatní jsou spokojení, častěji se rozhodnou zůstat u dané značky. Takže kombinace bodů, exkluzivity a dobrých recenzí může být super cesta, jak si udržet zákazníky.

123 slov
1.2 minut čtení
18. 9. 2024
Zdeňka Pernicová
Zdeňka Pernicová

Fakt je, že dneska se musíš hodně snažit, aby si lidi udržel. Klasický slevy už nevystačí, jak píšeš. Programy věrnosti jsou fajn, ale musíš je udělat zajímavý. Body za nákup, co si pak můžeš vyměnit za dárky nebo slevy, to funguje docela dobře. Lidi mají rádi pocit, že něco dostávají zpátky. Většinou to motivuje, když viděj, že se jim to hromadí a můžou si splnit něco, co chtějí. Exkluzivní nabídky pro stálé zákazníky? Určitě! Kdo by nechtěl zkusit něco dřív než ostatní? To má velkou váhu. Taky doporučení od známých hrají velkou roli. Jestli někdo vidí, že kamarád dostal skvělou nabídku od nějaký značky a byl s tím spokojenej, tak je větší šance, že taky zkusí nakoupit. Takže kombo různých odměn a osobních doporučení může být klíčový. Důležitý je ale nezapomínat na kvalitní zákaznický servis a celkovou zkušenost, to fakt dělá hodně.

142 slov
1.4 minut čtení
8. 12. 2024
Milena Adamcová
Milena Adamcová
Podobné otázky