Succeed.cz/Fórum/Jaké konkrétní výsledky mohu očekávat z mentoringu a koučování?

Jaké konkrétní výsledky mohu očekávat z mentoringu a koučování?

Zajímalo by mě, co vlastně můžu čekat od mentoringu a koučování. Mám nějaké ambice v podnikání a chci se posunout dál, ale nejsem si jistý, co přesně mi tyto služby přinesou. Vím, že mentoring může být o vedení a zkušenostech někoho, kdo už si tím prošel, ale jaké konkrétní výsledky to může mít v praxi? Mělo by to třeba znamenat zlepšení v mé schopnosti plánovat a strategicky uvažovat? Nebo snad získám lepší představu o tom, jak efektivně komunikovat s klienty a budovat vztahy? Co když mi pomůže i s osobním rozvojem, abych byl více motivovaný a produktivní? Vlastně bych chtěl vědět, jestli koučování může přinést i něco jako lepší sebevědomí nebo schopnost lépe řešit konflikty na pracovišti. Jaké změny lidé obvykle zažívají po takovém procesu? Je to spíš něco pro jednotlivce nebo to funguje i pro týmy? A co se týče investic do koučování nebo mentoringu, je to reálný krok k dosažení mých cílů, nebo je to spíš jen trendy záležitost bez skutečných výsledků? Rád bych slyšel názory těch, co mají s tímto procesem zkušenosti a co všechno se jim podařilo dosáhnout.

182 slov
1.8 minut čtení
6. 5. 2024
Ludmila Janečková
Ludmila Janečková

Mentoring a koučování ti fakt mohou pomoct, pokud chceš posunout svoje podnikání. Můžeš očekávat, že tě to naučí lépe plánovat a strategicky přemýšlet, což je v byznysu klíčový. Uvidíš zlepšení v komunikaci s klienty, naučíš se, jak budovat vztahy a lépe se prezentovat. Osobní rozvoj je taky velký téma – zvýší ti to motivaci, produktivitu a sebevědomí. Co se týče konfliktů na pracovišti, můžeš získat techniky, jak je lépe řešit. Změny jsou většinou viditelné už během pár měsíců, lidi říkaj, že se jim otevřely nový obzory. Funguje to jak pro jednotlivce, tak pro týmy. Investice do koučování nebo mentoringu se většinou vyplatí, protože ti to může přinést konkrétní výsledky a posunout tě k tvým cílům. Není to jenom trend, ale něco, co fakt má smysl.

125 slov
1.3 minut čtení
23. 5. 2024
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák

Mentoring a koučování ti mohou fakt dost pomoct. Z osobní zkušenosti, po nějakém čase stráveném s mentorem jsem zjistil, že se mi zlepšily dovednosti v plánování a strategickém myšlení. Vždycky jsem měl problém s organizací času, ale díky radám jsem začal lépe prioritizovat úkoly. Co se týče komunikace, mentor mi ukázal, jak na to s klienty a jak budovat vztahy – teď se cítím mnohem jistěji při jednáních.

Koučování zase pomohlo mému sebevědomí – dřív jsem měl strach vystupovat na veřejnosti nebo mluvit před větším publikem. Po několika sezeních jsem se naučil, jak lépe vyjadřovat své myšlenky a nebát se kritiky. Také jsme hodně probírali řešení konfliktů na pracovišti, což mi dalo dost užitečné nástroje.

Jestli to funguje i pro týmy? Určitě! Týmové koučování může posílit spolupráci a komunikaci mezi kolegy. A investice do těchto služeb? Není to žádná trendy záležitost – spíš reálný krok k dosažení ambicí. Lidé po mentoringu a koučování často říkají, že jim to otevřelo oči a pomohlo posunout se dál jak v pracovním, tak osobním životě.

170 slov
1.7 minut čtení
5. 11. 2024
Věra Dobiášová
Věra Dobiášová
Podobné otázky