Succeed.cz/Fórum/Můžu mít víc než jednoho mentora?

Můžu mít víc než jednoho mentora?

Zajímalo by mě, jestli je možné mít víc než jednoho mentora, když se snažím prosadit ve svém oboru. V poslední době jsem hodně přemýšlel o tom, jak důležití jsou mentoři pro náš kariérní růst a úspěch v podnikání. Hledám inspiraci a rady od zkušenějších lidí, kteří už si prošli různými výzvami, a mám pocit, že bych mohl těžit z různých perspektiv. Myslíte si, že je to dobrý nápad? Může být více mentorů přínosné, nebo se raději soustředit na jednoho a budovat s ním hlubší vztah? Jaké máte zkušenosti? Je možné, aby každý mentor měl jinou specializaci a pomáhal mi v různých oblastech - například jeden v marketingu a druhý v investování? Jak to vlastně funguje v praxi? Děkuju za vaše názory!

121 slov
1.2 minut čtení
25. 1. 2025
Daniela Hladíková
Daniela Hladíková

Mít víc než jednoho mentora je rozhodně dobrý nápad. Každý mentor ti může nabídnout jiný pohled na věc, což je super, když se snažíš prosadit v různých oblastech. Například jeden ti může pomoci s marketingem a druhý s investicemi – to je ideální kombinace. Takže určitě neváhej a hledej různé mentory, kteří se specializují na to, co tě zajímá.

Důležité ale je, aby ses s nimi dobře domluvil a věděl, co od každého očekáváš. Můžeš mít i víc mentorů, ale musíš být schopný to zvládnout a mít jasno v tom, co ti který mentor dává. Někdy může být dobré mít jednoho hlavního mentora, se kterým buduješ hlubší vztah, a ostatní takové jako doplňkovou síť k tomu. V praxi to funguje tak, že si prostě rozložíš čas a energii na setkání a konzultace s nimi, aby ses z toho co nejvíc naučil. Takže klidně do toho jdi!

150 slov
1.5 minut čtení
17. 1. 2025
Jiří Netolický
Jiří Netolický

Mít víc než jednoho mentora je rozhodně dobrý nápad. Každý mentor ti může přinést něco jiného. Třeba ten v marketingu ti ukáže, jak správně prezentovat svůj produkt, zatímco ten v investování tě naučí, jak spravovat finance a hledat příležitosti. Takže jo, různorodost perspektiv je super, a navíc si můžeš vybrat, s kým se cítíš nejlépe. Někdy je fajn mít jednoho hlavního mentora pro hlubší vztah, ale přidat si pár dalších s různými specializacemi může být mega prospěšný. V praxi to funguje tak, že se zaměříš na konkrétní otázky nebo oblasti a oslovíš toho „správného“ mentora. Takže klidně zkoušej různé lidi a uvidíš, co ti sedne nejvíc.

106 slov
1.1 minut čtení
7. 2. 2025
Štěpán Zlámal
Štěpán Zlámal
Podobné otázky