Mám přijímat kryptoměny jako platbu? Jaké jsou výhody?
Zajímalo by mě, jestli má smysl začít přijímat kryptoměny jako platbu za své produkty nebo služby. V poslední době se o tom hodně mluví a spousta podnikatelů říká, že je to budoucnost obchodování. Ale je to opravdu tak? Jaké konkrétní výhody mi může přinést přijímání kryptoměn? Myslím tím nejen to, že by to mohlo přilákat nové zákazníky, ale i to, jestli by mi to mohlo nějak ušetřit peníze na poplatcích nebo zjednodušit platby. Přemýšlím taky o rizicích - jak je to třeba s volatilitou cen kryptoměn? Může se mi stát, že když dostanu platbu v bitcoinech, tak mi za pár hodin nebo dní výrazně klesne hodnota? A co daně? Musím se bát nějakých dodatečných povinností, když začnu přijímat kryptoměny? Kdo z vás už má zkušenosti s přijímáním kryptoměn a může mi poradit, jak na to? Jaké platformy nebo peněženky jsou nejlepší pro podnikatele? Chtěl bych slyšet názory a rady od těch, kteří už do toho šli. Je to investice do budoucnosti nebo zbytečné riziko?
![Marcela Krausová](https://static.succeed.cz/R/d02e253dff7e3f389404756cd13e70858340696c.webp)