Succeed.cz/Fórum/Jak najít nové zákazníky během těžkých časů?

Jak najít nové zákazníky během těžkých časů?

V posledních měsících se situace na trhu výrazně změnila a mám pocit, že je to pro nás, podnikatele, čím dál těžší. Opravdu mě zajímá, jak můžete najít nové zákazníky, když jsou časy tak složité. Vím, že spousta lidí se snaží přežít a nakupují pouze základní věci, takže je těžké přesvědčit je, aby investovali do našich služeb nebo produktů. Zkoušel jsem několik strategií – sociální média, e-maily a dokonce i osobní nabídky a zatím to moc nefunguje. Jaké máte tipy na marketing nebo prodej? Co fungovalo vám v těchto těžkých podmínkách? Měli jste nějaké úspěšné kampaně, které vám pomohly přitáhnout nové zákazníky? Myslíte si, že by stálo za to investovat do reklamy nebo spíš zkusit nějaké alternativní metody? Nerad bych investoval čas a peníze do něčeho, co nebude mít výsledky. Jak zvládnout tuto situaci a jak přilákat lidi, když je trh tak rozkolísaný? Napadá vás něco kreativního nebo netradičního, co by mohlo přitáhnout pozornost? Jaké jsou vaše zkušenosti s hledáním nových zákazníků ve stresových obdobích? Ocenil bych všechny rady a tipy.

170 slov
1.7 minut čtení
1. 9. 2022
Eliška Ondrová
Eliška Ondrová

Jasně, v těchto těžkých časech je to fakt náročný. Zkoušel jsem pár věcí, co mi přišly jako dobrý nápady. Například místo klasický reklamy jsem se zaměřil na budování vztahů se zákazníkama – jsou teď víc než kdy jindy na sociálních sítích a touží po autentickým spojení. Dobrý by mohl bejt i obsahový marketing, třeba blogy nebo videa, co ukazujou, jak můžeš jejich problémy vyřešit. Můžeš zkusit i nabídku nějakýho bezplatnýho webináře nebo workshopu, aby si lidi mohli vyzkoušet, co nabízíš, aniž by museli hned kupovat. Zvaž i spolupráci s jinýma podnikatelama – třeba udělat společnou akci nebo kampaně. A rozhodně se neboj experimentovat s reklamou online, ale měj pod kontrolou rozpočet, ať to nevypadne z rukou. Hlavně buď trpělivej a nezapomínej na zpětnou vazbu od zákazníků, to ti může hodně pomoct. Tak držím palce!

134 slov
1.3 minut čtení
2. 1. 2021
Josef Eliáš
Josef Eliáš

Není to lehký, to chápu. Taky se snažím najít nové zákazníky, když je všechno tak napjatý. Zkusil jsem se zaměřit na lokální trh a budovat vztahy s lidmi v okolí. Místní akce, trhy, nebo i spolupráce s jinými podnikateli může pomoct. Když se vrátíš k základům a spojíš se s komunitou, často to přináší nové příležitosti.

Taky jsem začal nabízet speciální akce nebo slevy pro nové zákazníky, což často zaujme lidi víc, než normální nabídky. Nezapomeň na recenze a doporučení – spokojený zákazník je nejlepší reklama.

Pokud máš nějaké dovednosti nebo znalosti, zkus online webináře nebo lekce. To ti může přitáhnout pozornost a ukázat hodnotu toho, co nabízíš. Jinak investice do reklamy může mít smysl, ale dávej bacha na rozpočet – testuj malé kampaně a sleduj výsledky. Hlavně buď kreativní a nebuď strnulej – trh se mění, tak se přizpůsobuj!

139 slov
1.4 minut čtení
6. 9. 2022
Adéla Macková
Adéla Macková
Podobné otázky