Succeed.cz/Fórum/Aplikace na mindfulness do kanceláře

Aplikace na mindfulness do kanceláře

Nedávno jsem si uvědomil, jak moc stresu a napětí se v kanceláři kumuluje. Dlouhé hodiny práce, neustálé schůzky a deadline, to všechno může být opravdu vyčerpávající. Rozhodl jsem se, že bych chtěl do svého pracovního dne zařadit nějaké techniky mindfulness, které by mi pomohly lépe se soustředit a udržet si klid v mysli. Takže jsem se rozhodl zeptat se tady, protože jsem si jistý, že nejsem sám, kdo by uvítal něco takového. Můžete doporučit nějaké aplikace zaměřené na mindfulness, které jsou vhodné do kancelářského prostředí? Něco, co bych mohl použít během krátkých přestávek nebo třeba i během oběda? Hledám něco intuitivního a snadného na použití. Ideálně by to mělo obsahovat různé techniky jako meditaci, dechová cvičení nebo třeba i krátké relaxační zvuky. Zajímalo by mě také, zda máte zkušenosti s aplikacemi, které nabízejí vedené meditace pro začátečníky. A co třeba funkce připomínek nebo možnost sledování pokroku? Bylo by skvělé najít něco, co mi pomůže udržet si dobrou náladu a soustředění i ve ztížených podmínkách kanceláře. Jaké máte tipy? Díky moc za vaše rady!

173 slov
1.7 minut čtení
14. 11. 2022
Jana Konečná
Jana Konečná

Existuje pár fajn aplikací na mindfulness, co bys mohl vyzkoušet. Například Headspace je dost populární a má jednoduchý design, vedené meditace jsou skvělé pro začátečníky. V nabídce najdeš i krátké cvičení na zvládání stresu, což se hodí v kanceláři. Pak je tu Calm, ta má zase pěkné relaxační zvuky a dechová cvičení. Obě tyhle aplikace mají funkci připomínek, takže tě můžou motivovat si udělat pauzu a na chvíli vypnout. A pokud hledáš něco opravdu jednoduchého, zkus Insight Timer – tam najdeš spoustu meditací zdarma. Taky sledují pokrok, což je super! Myslím, že s těmito aplikacemi bys mohl najít to pravé pro sebe a zlepšit si tak náladu a soustředění během pracovní doby.

112 slov
1.1 minut čtení
7. 1. 2025
Božena Žemličková
Božena Žemličková

Zkus se podívat na aplikaci Headspace nebo Calm. Obě jsou fakt super na mindfulness a mají krátký meditace, který se daj dělat třeba během pauzy. Headspace má i dobrý sekce pro začátečníky a naučí tě základy meditace. Calm zase nabízí krásný zvuky a uklidňující hudbu, což je fajn na odpočinek.

Myslím, že obě aplikace mají funkci připomínek, takže ti to připomene, aby sis dal chvilku pro sebe. Je to skvělý na udržení pravidelnosti. A sledování pokroku je taky fajn, víš, jak se zlepšuješ. Takže určitě zkus některou z nich, pomůže ti to v tom stresu v kanceláři.

96 slov
1 minut čtení
24. 11. 2023
Radek Khýr
Radek Khýr
Podobné otázky