Succeed.cz/Fórum/Kdo by měl mít životní pojištění?

Kdo by měl mít životní pojištění?

Zdravím všechny, zajímalo by mě, kdo vlastně by měl mít životní pojištění? Přijde mi, že je to otázka, která se často řeší, ale není úplně jasné, pro koho je to určené. Myslíte si, že by to měli mít jen lidé s rodinou, kteří mají děti a chtějí je zabezpečit pro případ nečekaného? Nebo by se to mělo týkat i jednotlivců bez závazků? Co třeba mladí lidé, kteří teprve začínají kariéru a nemají ještě žádné velké závazky? Dává smysl uzavírat životní pojištění už v takovém věku? A co podnikatelé nebo osoby samostatně výdělečně činné - měli by o životním pojištění uvažovat taky, pokud odpovědnost za rodinu nesou jinak? Jaký má vůbec životní pojištění význam pro někoho, kdo se věnuje investování a budování osobního majetku? Máte někdo osobní zkušenosti s tím, jak vás životní pojištění chrání nebo jak vám pomohlo v těžkých časech? Jaké máte názory na to, zda je lepší mít životní pojištění jako ochranu před riziky nebo spíše jako investici do budoucna? Ráda bych slyšela vaše názory a zkušenosti. Takže kdo by měl mít vlastně to životní pojištění?

178 slov
1.8 minut čtení
1. 5. 2024
Hana Stehlíková
Hana Stehlíková

Životní pojištění by měli mít lidé, co mají rodinu a děti, protože je to zabezpečuje v případě neštěstí. Ale i bezdětný jedinec by mohl uvažovat o životním pojištění, třeba když má půjčky nebo nějaké závazky. Mladí lidé, co teprve začínají, si to můžou vzít jako ochranu do budoucna, navíc čím dřív, tím levněji. Podnikatelé by to měli zvážit taky, protože když se něco stane, může to ovlivnit nejen je, ale i jejich podnikání a zaměstnance. Životní pojištění může taky sloužit jako investice, ale je důležité to mít hlavně jako ochranu pro případ nečekaných událostí. Osobně jsem viděl, jak životní pojištění pomohlo mému známému v těžkých chvílích, takže já bych ho určitě doporučil skoro každému, kdo myslí na svou budoucnost a rodinu.

121 slov
1.2 minut čtení
6. 9. 2023
Ladislav Rada
Ladislav Rada

Životní pojištění by měl mít každý, kdo má nějaké závazky, ale taky se to týká mladých lidí. Když máš rodinu a děti, je jasné, že chceš, aby byli zabezpečení, když ti něco stane. Ale i bez závazků to může dávat smysl – třeba jako ochrana pro rodiče nebo sourozence. Mladí lidi, co teprve začínají, si můžou uzavřít pojistku levněji a mít tak nějakou jistotu do budoucna. Podnikatelé by o tom určitě měli uvažovat, protože odpovědnost je na nich a v případě nečekané situace by to mohl být dost velký problém. A co se investování týče, životní pojištění může být i způsob, jak diverzifikovat riziko. V těžkých časech může životní pojištění zachránit krk, takže jestli se někdo rozhoduje, tak bych určitě doporučil aspoň zvážit možnosti.

124 slov
1.2 minut čtení
26. 3. 2023
Ladislav Richter
Ladislav Richter
Podobné otázky