Jak zlepšit spánek po pracovním stresu?
Mám pocit, že poslední dobou se mi spánek dost zhoršil. Pracuji ve stresujícím prostředí, kde jsou neustálé termíny, tlak a celkově se cítím pod velkým stresem. Po práci se mi těžko uvolňuje mysl a často se mi stává, že i když jdu spát, tak nemůžu usnout nebo se v noci budím. Zkoušel jsem různé metody, ale nic moc mi nepomohlo. Přemýšlím, jestli existují nějaké konkrétní techniky nebo zvyky, které by mi mohly pomoci zlepšit kvalitu spánku po takovém pracovním dni. Napadá mě třeba meditace nebo nějaké relaxační cvičení, ale nevím, jestli to opravdu funguje. Slyšel jsem i o bylinkových čajích na uklidnění nebo aromaterapii. Ještě také zkouším omezit modré světlo před spaním, ale pořád se mi nedaří dosáhnout toho klidného spánku, po kterém toužím. Jaké máte zkušenosti vy? Jaké techniky jste zkoušeli vy a co vám nejvíc pomohlo? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, jak se lépe vyspat a zbavit se únavy způsobené stresem z práce. Děkuji!
![Milada Brožová](https://static.succeed.cz/R/3b63cb8ee1ee0e2d1b22cd4606ad8ce7b18260c9.webp)