Succeed.cz/Fórum/Co si mám dělat pro uvolnění po celém dni v kanceláři?

Co si mám dělat pro uvolnění po celém dni v kanceláři?

Po celém dni stráveném v kanceláři, kde sedím za počítačem a řeším různé úkoly, se cítím vyčerpaný a napjatý. Vím, že je důležité si po práci nějakým způsobem ulevit, ale někdy nevím, jak na to. Mám pocit, že stres a únava se na mě podepisují a potřeboval bych nějaké tipy na to, jak se po dlouhém dni v kanceláři uvolnit. Mám vyzkoušet nějaké relaxační techniky jako je meditace nebo jóga? Nebo by mi lépe pomohlo jít si zaběhat nebo na procházku do přírody? Někdo mi říkal, že je dobré i si udělat teplou koupel nebo se ponořit do oblíbené knihy. Co byste doporučili? Jaké máte osvědčené metody na uvolnění po tvrdém dni v práci? Zajímalo by mě také, zda máte nějaké tipy na to, jak si zlepšit pracovní prostředí, aby bylo příjemnější a méně stresující. Myslíte si, že změna pracovního prostředí může mít vliv na to, jak se cítíme po práci? A co stravování, má na naši pohodu vliv i to, co jíme během dne? Rád bych získal nějaké rady od zkušenějších kolegů, kteří už mají s tímto tématem větší zkušenosti a mohou mi poradit, co funguje nejlépe.

188 slov
1.9 minut čtení
28. 9. 2024
Milan Netolický

Uvolnění po celém dni v kanclu je fakt důležitý. Zkus nejdřív nějakou aktivitu, co tě baví – běhání, procházky nebo jízdu na kole. Příroda umí dost pomoct, to je pravda. Meditace a jóga taky můžou být fajn, hlavně na uvolnění napětí z těla. Teplá koupel s nějakým relaxačním olejem je super, to si fakt užiješ. A nezapomeň na knížku, to tě odvede od myšlenek na práci. Co se týče pracovního prostředí, zkus si udělat místo víc pohodové – třeba nějakou rostlinu nebo příjemné světlo. Stravování hraje taky roli, zdravější jídlo ti dodá energii a nebudeš mít pak takový únavový propady. Takže kombinuj, co ti sedí a zjistíš, co nejvíc funguje.

110 slov
1.1 minut čtení
12. 1. 2025
Věra Soukupová

Se všema těma stresama z kanceláře to fakt chce nějaký uvolnění. Osobně doporučuji jít ven na procházku nebo si zaběhat, to fakt pomůže vyčistit hlavu. A co se týče relaxace, tak meditace nebo jóga jsou super, ale mě vždycky víc bavilo prostě si lehnout s dobrou knihou nebo se koupat ve vaně. Taky jsem zjistil, že jakmile se stravuju líp a nejím furt samý junk, tak je mi po práci mnohem líp.

Pokud jde o pracovní prostředí, zkuste si na stůl dát něco, co vás baví – třeba fotky nebo rostlinky. Mění to atmosféru a člověk se pak cítí líp. Takže jo, určitě změna prostředí může ovlivnit to, jak se cítíme po práci. Tak držím palce s uvolněním!

118 slov
1.2 minut čtení
30. 12. 2024
Eduard Žák
Succeed.cz/Články/Životní rovnováha
Jak resetovat svou mysl po pracovním dni: Aktivity pro uvolnění a regeneraciObjevte nejlepší aktivity, které vám pomohou zbavit se stresu po náročném pracovním dni a načerpat novou energii. Přečtěte si nápady a rady, jak trávi...
1000 slov
10 minut čtení
10. 9. 2024
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky