Existují nějaké granty nebo pobídky pro podniky, které chtějí být více udržitelné?
Zajímalo by mě, jestli někdo ví, zda existují nějaké konkrétní granty nebo pobídky pro firmy, které se snaží o větší udržitelnost. Mám pocit, že téma udržitelnosti je teď hodně na vzestupu a spousta podniků chce přejít na ekologičtější způsoby výroby a provozu. Jenže když se na to podívám z pohledu financí, tak je to dost náročné a bez nějaké podpory se to může zdát jako nemožný úkol. Napadlo mě, že by bylo super, kdybychom mohli mít nějaké informace o tom, jaké možnosti vlastně jsou. Zda jsou dostupné dotace na přechod na obnovitelné zdroje energie, na snížení emisí nebo třeba na implementaci ekologických technologií. Zajímalo by mě i to, jestli jsou nějaké programy od státu nebo Evropské unie, které by mohly pomoci malým a středním podnikům. Co si o tom myslíte? Má někdo zkušenosti s žádáním o takové granty nebo s využíváním těchto pobídek? Jaký je proces a co vše je potřeba splnit? Děkuji moc za vaše názory a rady!