Succeed.cz/Fórum/Kde sehnat kvalitní kurzy pro kariérní rozvoj?

Kde sehnat kvalitní kurzy pro kariérní rozvoj?

Jsem v situaci, kdy bych chtěl posunout svou kariéru na další úroveň, ale nevím, kde začít. Zvažoval jsem různé možnosti a narazil jsem na spoustu různých kurzů online, ale jak poznat, které jsou skutečně kvalitní a které mi přinesou nějakou hodnotu? Hlavně by mě zajímalo, jestli někdo z vás má zkušenosti s nějakými konkrétními platformami nebo školami, které opravdu stojí za to. Hledám kurzy zaměřené na osobní rozvoj, leadership, marketing nebo třeba i něco ohledně podnikání. Vím, že je toho spousta na internetu, ale jak se v tom všem vyznat? Je lepší investovat do placených kurzů nebo se držet těch zdarma? Mám strach, že narazím na něco, co mi jen vezme čas a peníze, ale nic mi nedá. Také by bylo fajn vědět, jestli je lepší absolvovat kurzy online nebo raději osobně. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti vy? Bylo by super slyšet o nějakých osvědčených tipech a doporučeních od lidí, kteří už prošli nějakými kurzy a ví, co funguje. Děkuji za jakékoli rady!

166 slov
1.7 minut čtení
10. 4. 2023
Adéla Šťastná
Adéla Šťastná

Něco k tomu. Já osobně jsem měl dobré zkušenosti s platformou Coursera – tam najdeš kurzy od univerzit a firem, co mají dobré jméno. Taky LinkedIn Learning je fajn, má spoustu videí na témata jako leadership a marketing. Pokud jde o placené vs. zdarma, většinou za to, co je placené, dostaneš lepší obsah a certifikát, což se může hodit. Ale i zdarma kurzy nejsou k zahození, třeba na YouTube najdeš plno zajímavých přednášek. V osobních kurzech mám pocit, že je lepší interakce a networking, ale online ti dá flexibilitu. Zkus si procházet recenze a doporučení od lidí, co už ty kurzy absolvovali. Hlavně se zaměř na to, co tě opravdu zajímá, ať to má smysl.

115 slov
1.2 minut čtení
20. 6. 2024
Petr Málek
Petr Málek

Takže, pokud chceš posunout kariéru, je fakt dobrý kouknout se na platformy jako Coursera, Udemy nebo LinkedIn Learning. Ty mají širokou nabídku kurzů od osobního rozvoje po marketing a leadership. Osobně jsem zkusil pár kurzů na Udemy a většinou jsem byl spokojený, obzvlášť když si počkáš na slevy.

Doporučuji koukat na hodnocení a recenze ostatních, to ti pomůže vybrat kvalitní kurzy. Nezapomeň se zamyslet, co přesně chceš zlepšit, aby ses mohl lépe orientovat.

Ohledně placených vs. zdarma - placené kurzy většinou nabízejí lepší obsah a strukturu, ale zase není dobrý házet peníze do všeho. Zkus třeba začít s několika bezplatnými kurzy a pak se rozhodni, jestli investovat do placených.

A co se týče online vs. osobně - online kurzy jsou fajn pro flexibilitu, ale osobní školení má jinou atmosféru a můžeš si víc pokecat s lektorem a ostatními účastníky. Záleží na tobě, co preferuješ.

Hlavně se neboj zkoušet nové věci a učit se! Držím palce.

156 slov
1.6 minut čtení
17. 9. 2024
Jindřiška Koubová
Jindřiška Koubová
Podobné otázky