Succeed.cz/Fórum/Jak efektivně využít čas, abych se posunul v kariéře?

Jak efektivně využít čas, abych se posunul v kariéře?

V poslední době přemýšlím, jak efektivně využít svůj čas, abych se opravdu posunul v kariéře. Mám pocit, že dny utíkají a já nevidím žádný výrazný pokrok. Zkoušel jsem různé metody organizace času, ale zdá se, že mi něco stále chybí. Jak si mohu lépe naplánovat svůj den, abych se vyhnul prokrastinaci a zaměřil se na úkoly, které mě posunou kupředu? Učím se nové dovednosti online, ale nevím, jak je zapracovat do svého pracovního života. Jak bych měl stanovit priority? Je lepší mít více projektů najednou nebo se soustředit na jeden? Taky mě zajímá, jakou roli hraje networking – myslíte, že je důležité budovat vztahy s lidmi ve svém oboru? Jak moc bych měl investovat čas do osobního rozvoje versus práce na projektech? Byl bych rád za nějaké tipy a rady od těch, kteří už třeba nějakého pokroku dosáhli. Jak jste to zvládli vy? Jaké konkrétní kroky jste podnikli? Jaký vliv mělo plánování a efektivní využití času na vaši kariéru? Děkuji za všechny názory.

163 slov
1.6 minut čtení
2. 5. 2021
Radek Charvát
Radek Charvát

Zdravím. Mě se osvědčilo si udělat plán na týden, rozdělit úkoly do menších kousků a soustředit se na priority. Třeba mít na každý den jeden hlavní cíl, co chci udělat pro kariéru. Prokrastinaci se snažím vyhnout tím, že si nastavím časové bloky, kdy pracuju a kdy mám pauzu. Co se týče projektů, je lepší mít pár věcí na stole, ale ne moc. Jinak se člověk ztrácí. Networking je fakt důležitý – snažím se chodit na akce a spojovat se s lidma v oboru. Investování do osobního rozvoje je taky hodně důležitý, ale musíš to nějak skloubit s pracovními projekty. Všechny tyhle věci ti můžou pomoct posunout se dál. Zkuste to a držím palce!

113 slov
1.1 minut čtení
30. 8. 2024
Viktor Kopecký
Viktor Kopecký

Pokud chceš posunout kariéru, zkus si nejdřív udělat plán. Stanov si jasné cíle a rozděl je na menší úkoly. Každý den si naplánuj, co chceš udělat, a drž se toho. Prokrastinaci se vyhneš tím, že si nastavíš konkrétní časy na práci a odpočinek. Když se učíš nové dovednosti, snaž se je hned zapracovat do práce, třeba na nějakém menším projektu. Co se týče priorit, lepší je soustředit se na jeden projekt a dotáhnout ho do konce, než mít více rozjetých věcí najednou a nic nedokončit. Networking je fakt důležitý – najdi si lidi ve svém oboru, vyměňujte si zkušenosti. Osobní rozvoj je fajn, ale nesmíš zapomínat na praktické projekty. Najdi rovnováhu mezi učením a prací. Každý pokrok, i ten malý, se počítá. Držím palce!

126 slov
1.3 minut čtení
24. 11. 2024
Robert Tesař
Robert Tesař
Podobné otázky