Succeed.cz/Fórum/Může blockchain zvýšit důvěru zákazníků?

Může blockchain zvýšit důvěru zákazníků?

Zajímalo by mě, jestli jste někdo přemýšlel o tom, jak blockchain může ovlivnit důvěru zákazníků v dnešním podnikatelském světě. Vím, že hodně firem se snaží najít nové způsoby, jak zlepšit transparentnost a bezpečnost svých služeb, a blockchain se zdá být jednou z těch technologií, která by mohla pomoci. Slyšel jsem, že díky decentralizaci a neúprosnému sledování transakcí může být pro zákazníky snadnější ověřit si pravost produktů nebo služby, což by mohlo vést k větší důvěře v značku. Co si o tom myslíte? Může například firma, která používá blockchain pro sledování dodavatelského řetězce, získat víc zákazníků, protože lidé budou mít jistotu, že prodávané zboží je opravdu originální a eticky vyrobené? A co třeba v oblasti financí nebo e-commerce – má blockchain potenciál změnit způsob, jakým lidé důvěřují online platbám a transakcím? Přijde mi to jako zajímavé téma k diskuzi, protože důvěra hraje v podnikání obrovskou roli. Jaké máte zkušenosti nebo názory na to, jak blockchain ovlivňuje zákaznickou důvěru? Myslíte si, že se to stane standardem v budoucnosti?

166 slov
1.7 minut čtení
10. 11. 2023
Radka Brožová
Radka Brožová

Blockchain určitě má potenciál zvýšit důvěru zákazníků. Tím, že je to technologie, která umožňuje transparentnost a sledovatelnost, můžou firmy snadno dokazovat původ svých produktů. To je super zvlášť u věcí jako potraviny nebo móda, kde lidi zajímají etické standardy a kvalita. Když vidíme, že něco je ověřené blockchainem, máme pocit, že to není podvod a že se nám snaží prodat něco skutečně kvalitního.

O oblasti financí a online plateb ani nemluvě – s blockchainem víc lidí věří tomu, že jejich transakce jsou bezpečné. Když se zbavíme zprostředkovatelů a můžeme si ověřit vše přímo, tak je to velký krok vpřed. Jo, myslím, že to může být v budoucnu standard. Zákazníci se čím dál víc zajímají o transparentnost a firmy, které tohle nabídnou, rozhodně budou mít navrch.

125 slov
1.3 minut čtení
11. 8. 2024
Andrea Fialová
Andrea Fialová

Jo, blockchain podle mě fakt může zvýšit důvěru zákazníků. Jak říkáš, ta transparentnost je obrovská výhoda. Když lidi vidí, že můžou snadno zkontrolovat původ produktu nebo jak probíhala celá dodávka, hned mají větší pocit jistoty. Třeba ve food průmyslu to může znamenat, že si ověří, odkud pochází maso nebo zelenina – to určitě lidi potěší, když ví, že to není nějaký podvod.

Ve financích by blockchain mohl změnit hru s tím, jak lidé vnímají online platby. Když je všechno zaznamenáno a není to snadné sfalšovat, tak kdo by se bál posílat peníze přes internet? Všechno se bude hodně točit kolem důvěry a pokud firmy začnou používat blockchain jako standard, tak si myslím, že to přitáhne víc zákazníků.

Takže jo, může to být fakt budoucnost obchodování a služeb. Lidi se chtějí cítit bezpečně a blockchain jim tu důvěru může dát.

139 slov
1.4 minut čtení
24. 6. 2023
Ivana Vyskočilová
Ivana Vyskočilová
Podobné otázky