Succeed.cz/Fórum/Které knihy o osobním rozvoji a podnikání byste doporučili?

Které knihy o osobním rozvoji a podnikání byste doporučili?

Zajímalo by mě, jestli existují nějaké opravdu dobré knihy zaměřené na osobní rozvoj a podnikání. V poslední době jsem se víc ponořil do témat jako je efektivní time management, zlepšení komunikačních dovedností a také jak lépe motivovat sebe i svůj tým. Slyšel jsem, že některé knihy dokážou otevřít oči a poskytnout nový pohled na to, jak uspět v dnešním rychle se měnícím světě. Myslím, že je důležité mít k dispozici kvalitní zdroje, které pomáhají rozvíjet jak osobní tak profesní dovednosti. Mohli byste mi doporučit konkrétní tituly, které vás skutečně inspirovaly a přinesly vám nějakou hodnotu? Spíše mě zajímají knihy od autorů, kteří mají zkušenosti v praxi, než teoretické příručky. Jaké jsou vaše oblíbené knihy na toto téma? Co vás oslovilo nejvíc? A pokud máte nějaké tipy na to, jak efektivně číst a aplikovat to, co v těchto knihách najdeme, budu moc rád za každý názor. Díky!

146 slov
1.5 minut čtení
27. 11. 2023
Matěj Voříšek
Matěj Voříšek

Pokud hledáš něco inspirativního, tak určitě zkus "7 návyků skutečně efektivních lidí" od Stephen R. Covey. Je to klasika a fakt hodně ti to pomůže s time managementem a osobním rozvojem. Dále doporučuji "Jak získávat přátele a působit na lidi" od Dale Carnegie, což je pecka na zlepšení komunikačních dovedností. Pak je tu "Mindset: Nová psychologie úspěchu" od Carol S. Dweck, která ti ukáže, jak přemýšlet o úspěchu a neúspěchu. A pro motivaci týmu zkus "Drive" od Daniela H. Pinka, tam se dozvíš, co skutečně motivuje lidi v práci.

Pokud jde o čtení a aplikaci, snaž se vždycky udělat si poznámky k tomu, co tě oslovilo, a hned to zkusit aplikovat do praxe. Můžeš si třeba vybrat jednu myšlenku nebo techniku týdně a soustředit se na to. Takže hodně štěstí!

129 slov
1.3 minut čtení
9. 7. 2024
Milena Koutná
Milena Koutná

Knihy o osobním rozvoji a podnikání jsou skvělým způsobem, jak se posunout dál. Doporučil bych začít s "7 návyků skutečně efektivních lidí" od Coveyho. To je klasika, která ti dá dobrý základ v time managementu a osobní disciplíně. Pak "Jak získávat přátele a působit na lidi" od Dale Carnegieho – to je super na komunikaci a budování vztahů. Z modernějších knih určitě zkus "Mindset: The New Psychology of Success" od Carol Dweck, to tě naučí, jak přemýšlet o úspěchu a selhání. Na motivaci a leadership je fajn "Leaders Eat Last" od Simona Sineka. Pokud chceš víc praktických rad, tak "Atomic Habits" od James Clear ti pomůže s návyky. Co se týče čtení, plánuj si čas na reflexi toho, co jsi přečetl, třeba si dělej poznámky nebo diskuse s kamarády. Takže to shrnu – tyhle knihy fakt stojí za to a do tvého rozvoje určitě přinesou hodně hodnoty.

147 slov
1.5 minut čtení
30. 10. 2024
Jiří Šebesta
Jiří Šebesta
Podobné otázky