Jak zjistit, zda má můj kurz trh?
Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá ověřit, jestli o můj online kurz bude zájem. Jde mi o to, že mám nápad na kurz, který by mohl pomoci lidem s určitou dovedností, ale nevím, jestli je to něco, co lidé opravdu hledají. Jaké jsou nejlepší metody pro analýzu trhu v oblasti online vzdělávání? Měli bychom se podívat na konkurenci nebo spíš provést nějaký průzkum mezi potenciálními zákazníky? Zkoušel jsem procházet různé sociální sítě a skupiny zaměřené na vzdělávání, ale pořád si nejsem jistý. Jaké nástroje nebo techniky mi doporučíte na zjištění poptávky po mém kurzu? Jsou nějaké konkrétní platformy nebo weby, kde bych mohl najít informace o tom, co lidé momentálně hledají? Také by mě zajímalo, jak moc je důležité mít předem definovanou cílovou skupinu a zda bych měl testovat svůj kurz ještě před jeho spuštěním. Co si o tom myslíte? Jak jste to dělali vy, když jste zkoumali trh pro své vlastní kurzy? Jaký byl váš postup a co vám pomohlo se rozhodnout, že do toho půjdete? Každý tip nebo rada by mi mohly hodně pomoct!