Jak využít automatizaci k investování?
V poslední době se hodně mluví o automatizaci ve všech možných oblastech a mně přijde zajímavé, jak by se to dalo aplikovat na investování. Přemýšlím, jestli je možné využít nějaké technologie nebo programy, které by mi pomohly lépe spravovat mé investice, aniž bych musel trávit hodiny sledováním grafů a trhů. Jak vlastně fungují tyto automatizované systémy? Je to jenom pro velké investory, nebo je to přístupné i pro běžné lidi jako já? Zaujalo mě i to, že existují různé roboty na obchodování, ale jsem dost skeptický, jestli opravdu dokážou přinést zisk a co vše je potřeba udělat pro jejich nastavení. Měli byste tipy na konkrétní platformy nebo nástroje, které jsou osvědčené? A co třeba rizika spojená s automatizací? Všichni říkají, že technologie může být skvělá, ale co když selže nebo udělá chybu? Jak se s tím dá pracovat? Zajímá mě i to, jak moc bych měl být zapojený do procesu, jestli mám stále sledovat své investice nebo můžu nechat všechno na automatech. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti s automatizací v investování?