Succeed.cz/Fórum/Co si mám vzít s sebou na první setkání s koučem?

Co si mám vzít s sebou na první setkání s koučem?

Mám trochu nervy z toho, jak bude vypadat moje první setkání s koučem. Je to pro mě nová zkušenost a nevím přesně, co bych měl mít připraveno. Mělo by to být něco konkrétního, nebo stačí jen tak přijít a nechat se vést? Slyšel jsem, že je dobré mít nějaké cíle, ale co když si nejsem úplně jistý, co chci dosáhnout? Také přemýšlím, jestli by bylo dobré vzít si s sebou nějaké poznámky nebo zápisník, abych si mohl všechno důležité zaznamenat. Zajímá mě, jestli se očekává, že budu mít nějaké otázky na kouče, nebo jestli je lepší nechat ho mluvit a nasávat jeho rady a zkušenosti. Jaké jsou obvyklé věci, které lidé nosí s sebou na takové setkání? Četla jsem na různých fórech, že někteří lidé dokonce nosí ukázky svých prací nebo projektů. Přijde mi to jako dobrý nápad, ale co když moje práce není dostatečně kvalitní? Taky bych se chtěl zeptat, jestli mám mít na paměti nějaký dress code. Mám přijít v obleku nebo stačí něco pohodlnějšího? Jak to vlastně funguje? Doufám, že mi někdo pomůže a podělí se o své zkušenosti, protože jsem fakt zvědavý a chci udělat dobrý dojem!

191 slov
1.9 minut čtení
8. 7. 2021
Jindřiška Jedličková
Jindřiška Jedličková

Na první setkání s koučem je nejlepší vzít si s sebou pár poznámek, abys měl něco, co tě nasměruje. Klidně si zapiš, co tě zajímá nebo co bys chtěl zlepšit. Nemusíš mít úplně jasné cíle, kouč ti s tím pomůže. Mít zápisník je super nápad, hodně se toho dozvíš a pak si to můžeš přehodnotit. Co se týká otázek, určitě se neboj zeptat, ale taky nech kouče mluvit, ať ti ukáže směr.

Pokud jde o ukázky tvých prací, klidně je vezmi, ale nemusíš mít obavy, jestli jsou dost dobré – důležité je se o tom bavit. Oblečení záleží na typech koučování, ale většinou stačí něco pohodlného a slušného. Není potřeba chodit v obleku, leda že bys věděl, že to tak dělají. Drž se uvolněně a měj otevřenou mysl – to je asi nejdůležitější! Tak hodně štěstí!

135 slov
1.4 minut čtení
8. 10. 2024
Denisa Marešová
Denisa Marešová

V pohodě, je normální mít nervy. Na první setkání s koučem si vezmi hlavně otevřenou mysl a chuť se učit. Určitě si můžeš připravit pár cílů nebo otázek, ale pokud nejsi jistý, tak se neboj říct, že to teprve zjišťuješ. Většina koučů tohle chápe a pomůže ti to rozklíčovat. Zápisník nebo poznámky jsou super nápad, abys měl co si psát, protože na to všechno můžeš zapomenout. Pokud máš nějaké ukázky svého práce, klidně je vezmi, ale není to nutné. Co se týče oblečení, stačí něco pohodlného, nemusíš se trápit oblekem. Klidně přijď v něčem, co se ti dobře nosí. Hlavně buď sám sebou a nezapomeň, že koučování je o spolupráci.

110 slov
1.1 minut čtení
22. 6. 2024
Jana Malečková
Jana Malečková
Podobné otázky