Jak vybudovat silný tým z různých lidí s různými schopnostmi?
Mám na srdci otázku ohledně budování týmu. Zajímalo by mě, jak vlastně vytvořit silný tým, když máte na jedné straně lidi s úplně různými dovednostmi a schopnostmi. Dneska, když se tolik mluví o diverzitě a o tom, jak je důležité mít v týmu mix různých pohledů a zkušeností, tak se mi to zdá jako úkol, který není vůbec jednoduchý. Jak se dá provést efektivní výběr lidí z různých oblastí? Co je potřeba udělat, aby se ti lidé dokázali navzájem doplňovat a vytvářet synergii? Měli byste mít nějaké pravidlo pro to, jak vybírat členy do týmu? Jak zajistit, aby každý cítil, že je součástí týmu a že jeho přínos je důležitý? Měly by být nastaveny nějaké jasné cíle nebo hodnoty, které by tým měl sdílet? A co komunikace? Jak ji nastavit tak, aby byla efektivní v týmu složeném z lidí s různými pohledy na věc? Co třeba motivace a udržení morálky? Jak se dá zajistit, aby každý člen týmu byl zapojený a angažovaný i když má někdo jiné schopnosti? Tohle je pro mě docela zásadní téma, protože věřím, že silný tým může udělat velké věci. Takže pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti, budu za ně moc vděčný.