Jak najít inspiraci pro nové projekty?
Nedávno jsem si uvědomil, že se mi nedaří najít inspiraci pro nové projekty, což je pro mě obrovský problém. Snažím se rozjet nějaké kreativní podnikání, ale mám pocit, že mě nic nenapadá. Jak to děláte vy, když potřebujete povzbudit svoji kreativitu? Existují nějaké osvědčené techniky nebo zdroje, které vám pomáhají vyhnout se tvůrčímu bloku? Možná čtete knihy, sledujete dokumenty nebo navštěvujete akce, kde potkáte zajímavé lidi? Všiml jsem si, že když jsem obklopen lidmi s různými názory a přístupy, často mě to nakopne k novým myšlenkám. Nebo je to spíš o tom mít volný čas na přemýšlení a relaxaci? Jak zvládáte ten tlak na originalitu a inovaci v dnešní době, kdy je tolik informací a inspirace kolem nás? Mám pocit, že čím víc se snažím něco vymyslet, tím víc jsem paralyzovaný. Jaké máte tipy na brainstorming nebo jakým způsobem přistupujete k hledání nových nápadů? Myslíte si, že je důležité mít určitou rutinu nebo rituály, které vám pomohou dostat se do tvůrčí nálady? Jaký byl váš nejlepší způsob, jak najít inspiraci pro nový projekt? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady!