Jak zjistit, co mě odlišuje od konkurence?
Přemýšlím o tom, jak vlastně zjistit, co přesně mě odlišuje od ostatních podnikatelů v mém oboru. Vím, že je důležité mít nějakou unikátní nabídku nebo prvek, který mě činí výjimečným, ale jak na to přijít? Kde začít s tímto procesem? Mám se podívat na marketingové strategie konkurence a analyzovat je? Nebo bych měl spíše oslovit své zákazníky a zjistit, co se jim na mých službách nebo produktech líbí? Myslím si, že zpětná vazba je klíčová, ale nevím, jak efektivně shromáždit názory lidí. Zajímalo by mě také, jaké techniky mohu použít pro analýzu trhu a co všechno bych měl vzít v úvahu při hledání toho svého "proč". Je možné použít nástroje jako SWOT analýzu k tomu, abych si ujasnil své silné a slabé stránky? A co třeba sledování trendů v odvětví? Jak vlastně poznat, jestli moje "odlišnost" oslovuje zákazníky nebo je to jen něco, co si myslím já? Jaké kroky byste doporučili udělat, abych dokázal identifikovat tyto klíčové prvky, které mě dělají jiným než ostatní? Slyšel jsem také o pojmu "hodnota pro zákazníka" – jakým způsobem ji mohu definovat pro svou firmu a proč je to důležité pro konkurenceschopnost?