Jaké faktory zohlednit při výběru vedlejšího podnikání?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl začít nějaké vedlejší podnikání, ale vůbec nevím, co všechno bych měl zohlednit. Je toho tolik, co mě napadá! Například, jak důležitý je trh? Měl bych se orientovat na něco, co je aktuálně populární, nebo raději na něco, co mě osobně baví a zajímá? A co třeba časová náročnost? Kolik času budu muset investovat do toho, abych to vůbec rozjel? Jak vyvážit práci na plný úvazek a vedlejší podnikání tak, aby mi to nezkomplikovalo život? Další otázka mě napadá ohledně financí – kolik peněz vlastně potřebuji na start? Mám se uchýlit k nějakým úvěrům nebo raději začít s minimálními náklady a postupně se rozvíjet? A jak velkou konkurenci bych měl zohlednit? Je lepší jít do něčeho, co už existuje, nebo risknout něco nového a originálního? Co říkáte na marketing – jak moc se na to musím zaměřit, když začínám? Zkrátka, je toho tolik a já mám pocit, že se v tom trochu ztrácím. Jaké faktory byste doporučili brát v úvahu při výběru vedlejšího podnikání? Co vás nejvíc ovlivnilo při vašem rozhodování?