Succeed.cz/Fórum/Jaký vedlejší projekt si mám vybrat, když nevím, co mě baví?

Jaký vedlejší projekt si mám vybrat, když nevím, co mě baví?

Už nějakou dobu uvažuju o tom, že bych si chtěl najít nějaký vedlejší projekt, ale mám pocit, že jsem v tomto ohledu trošku ztracený. Jenže problém je v tom, že vlastně vůbec nevím, co mě baví a co by mi mohlo dávat smysl. Chci se posunout dál, zkusit něco nového, ale když přijde na výběr projektu, všechno mi připadá jako slepá ulička. Zkoušel jsem různé věci, od malování po programování a nic z toho mě úplně neoslovilo. Chtěl bych si vybrat něco, co by mě naplňovalo a zároveň by to mohlo mít i nějaký potenciál do budoucna. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás zažil podobnou situaci a jak jste se rozhodovali. Jak jste našli inspiraci pro svůj vedlejší projekt? Měli jste nějaké tipy nebo metody, které vám pomohly zjistit, co vás opravdu zajímá? Případně, jaké projekty vás nakonec oslovily a proč? Rád bych slyšel vaše názory a nápady, protože se cítím trošku ztracený a hledám směr.

157 slov
1.6 minut čtení
4. 10. 2023
Barbora Matoušková
Barbora Matoušková

Zkuste se podívat na to, co vám dává radost nebo co vás aspoň trochu zajímá. Třeba zkuste nějaké kurzy nebo workshopy – to může být fajn způsob, jak zkusit něco nového bez velkého závazku. Můžete třeba zkusit vaření, psaní, hudbu nebo i něco technického jako webdesign. Je dobré udělat si seznam věcí, které vás bavily v minulosti, i když to teď nevypadá jako něco, co byste chtěli dělat. Občas pomůže i mluvit s lidma kolem a zjistit, co dělají oni a co je na tom baví. Možná se inspirujete něčím, co vás dřív ani nenapadlo. Důležité je nebát se experimentovat a zkoušet různé věci. Také nezapomínejte, že i malé projekty můžou mít velký dopad a třeba vás nakonec nasměrují někam zajímavějšímu.

121 slov
1.2 minut čtení
31. 1. 2025
Helena Blažková
Helena Blažková

Hele, to je docela běžná věc, být ztracený, když se snažíš najít něco, co by tě bavilo. Zkus si třeba udělat seznam věcí, co jsi dělal a co ti aspoň trošku přišlo zajímavé, i když tě to úplně neoslovilo. Můžeš vyzkoušet různé kurzy nebo workshopy, třeba něco o fotografování, psaní, nebo i něco technického jako web design. Zkus se zamyslet nad tím, co bys chtěl umět nebo co bys chtěl změnit ve svém životě. Taky dobrý tip je procházet si třeba Pinterest nebo Instagram a koukat na různé projekty, co lidé dělají. Někdy tě něco inspiruje víc než si myslíš. A pokud nic nenajdeš, klidně zkus něco úplně mimo tvou komfortní zónu! To může být skvělý způsob, jak objevit nové zájmy. Když se na to díváš takhle, nemusíš mít strach z toho, že to nebude hned super. Hlavně experimentuj a bav se tím.

143 slov
1.4 minut čtení
31. 8. 2024
Jiří Štěpánek
Jiří Štěpánek
Podobné otázky