Jak měřit úspěch na sociálních sítích?
Zajímalo by mě, jak se vlastně dá změřit úspěch na sociálních sítích. Je to jen o počtu sledujících, nebo jsou tu i další faktory, které by měly být brány v potaz? Například, co když mám hodně sledujících, ale má interakce je nízká? Mělo by se to hodnotit podle lajků a komentářů, nebo spíše podle toho, kolik lidí sdílí moje příspěvky? Jak moc je důležitý obsah, který vytvářím? A co engagement rate - jak by se dal správně vypočítat a co všechno do něj spadá? Jaké nástroje doporučujete pro sledování těchto metrik? Měli bychom se zaměřit na konkrétní platformy jako Instagram, Facebook nebo Twitter, nebo je lepší mít přístup k celkovým statistikám napříč všemi sociálními sítěmi? Jaký vliv má algoritmus jednotlivých platforem na celkové vyhodnocení úspěchu? Vím, že každý máme jiný cíl – někteří chtějí prodávat produkty, jiní budují osobní značku. Jak tedy určit, co pro mě znamená úspěch a jak ho efektivně měřit v rámci mé strategie? Rád bych se dozvěděl více o tom, jak přistupovat k analýze dat a jak z nich čerpat pro zlepšení svého online vystupování. Díky za jakékoliv tipy a rady!