Jak vytvořit online kurz, když nemám žádné zkušenosti?
Jsem úplný začátečník v oblasti vzdělávání a chtěl bych se zeptat, jak začít s tvorbou online kurzu. Nemám žádné předchozí zkušenosti a ani nevím, odkud začít. Možná znáte nějaké tipy nebo postupy, jak si v této oblasti udělat jasno. Myslím si, že by mělo být jasné, jak vybrat téma pro kurz, ale co když nevím, co by mohlo lidi zajímat? Jak zjistit, co je aktuálně žádané? A co se týče samotného procesu tvorby obsahu, mám se zaměřit na videa, textové materiály nebo něco jiného? Jak dlouhý by měl kurz být? Je lepší mít krátké a výstižné lekce nebo delší lekce s více informacemi? Co byste doporučili pro platformy, kde svůj kurz zpřístupnit? Je lepší vše udělat zdarma nebo zvolit nějakou malou cenu? Jak nejlépe propagovat kurz a dostat k němu lidi? Mám se zaměřit na sociální sítě, blogování nebo na něco jiného? A co technické dovednosti? Musím mít nějaké znalosti o natáčení videí nebo úpravě zvuku? Je to všechno tak složité, jak to vypadá? Rád bych slyšel názory těch, kteří už někdy kurz tvořili. Jaké jsou vaše zkušenosti a rady pro někoho bez zkušeností v této oblasti?