Succeed.cz/Fórum/Jak mi moje pracovní prostředí může pomoci v kariérním postupu?

Jak mi moje pracovní prostředí může pomoci v kariérním postupu?

Chtěl bych se zeptat, jak vlastně to, v jakém prostředí pracuji, ovlivňuje můj kariérní postup? Mám pocit, že místo, kde trávím většinu času, má obrovský vliv na to, jak se rozvíjím a jaké mám možnosti. Zajímalo by mě, jestli je nějaký specifický prvek pracovního prostředí, který je pro kariérní růst klíčový? Například, myslíte si, že otevřený prostor v kanceláři nebo naopak uzavřené kanceláře mají vliv na to, jak se lidé spolu komunikují a spolupracují? Je důležité mít kolem sebe motivující kolegy nebo je lepší mít klid na práci? A co takové věci jako flexibilní pracovní doba nebo možnost pracovat z domova? Jak moc to může ovlivnit mé šance na postup? Přemýšlím také o tom, jestli by měla být důležitá firemní kultura a hodnoty – mohou mi tyto aspekty pomoci najít si dobré mentory nebo příležitosti k růstu? Rád bych slyšel názory lidí, kteří mají zkušenosti s různými typy pracovních prostředí a tím, jak jim to pomohlo v jejich kariérním postupu. Jaké faktory v pracovním prostředí považujete za zásadní pro osobní a profesní rozvoj? Děkuji za vaše myšlenky!

177 slov
1.8 minut čtení
20. 11. 2023
Marcela Krausová
Marcela Krausová

Pracovní prostředí fakt hodně hraje roli v kariérním postupu. Otevřené kanceláře můžou podpořit komunikaci a spolupráci, ale zas pro někoho to může být rušivý faktor, když se potřebuje soustředit. Já třeba preferuju klidnější místa, kde se můžu víc koncentrovat. Dobří kolegové jsou určitě motivující a můžou tě posunout dál, ale někdy je lepší mít prostor, kde se můžeš soustředit na vlastní práci. Flexibilní pracovní doba nebo možnost home office to podle mě fakt zlepšuje, protože si můžeš lépe organizovat čas a pracovat v obdobích, kdy jsi nejproduktivnější.

Firemní kultura a hodnoty jsou pak taky důležitý – pokud je v práci dobrá atmosféra a jsou tam lidé, co ti chtějí pomoct, je větší šance, že najdeš i mentory. A ty ti pak můžou otevřít dveře k zajímavým příležitostem. Takže jo, všechno tohle má vliv. Mělo by to být vyvážený – motivující kolegové, trochu klidu na práci, možnost flexibility a dobrá firemní kultura. To všechno pomáhá v růstu.

155 slov
1.6 minut čtení
14. 6. 2023
Elena Tvrdíková
Elena Tvrdíková

Ono to fakt záleží na tom, jaký máš kolem sebe prostředí. Otevřený prostor může být fajn, protože se snadnějc domluvíš a navážeš kontakty, ale pokud se potřebuješ soustředit, tak může být na prd. Uzavřené kanceláře zas poskytnou klid, ale pak můžeš mít pocit izolace. Motivující kolegové ti určitě pomůžou růst, když se s nima dáš do řeči a vyměníš si nápady. Flexibilní pracovní doba a home office jsou super, protože si můžeš plánovat čas podle sebe a to ti může pomoct víc se soustředit na rozvoj. Firemní kultura hraje taky velkou roli – pokud je tam podpora pro růst a možnost najít dobré mentory, tak to je obrovská výhoda. Celkově bych řekl, že důležitý je mix těchto faktorů, co ti umožní dobře pracovat a zároveň se rozvíjet. Takže je dobrý tohle všechno zvažovat při hledání nové práce.

137 slov
1.4 minut čtení
25. 4. 2023
Pavla Vlčková
Pavla Vlčková
Podobné otázky