Co říkat na networkingových akcích, abych nevypadal hloupě?
Když se ocitnu na networkingové akci, vždycky jsem nervózní. Mám pocit, že všichni ostatní umějí skvěle navazovat kontakty a já jen postávám v koutě a snažím se vymyslet, co říct. Chtěl bych se zeptat, jaké otázky nebo témata by mi mohly pomoci rozjet konverzaci? Co vlastně říkat, když se s někým potkám? Mám začít tím, čím se zabývám, nebo je lepší zeptat se na něco obecnějšího? A co když nevím, co dotyčný dělá? Jak se dá taková situace elegantně zvládnout bez toho, abych vyzněl trapně? Přijde mi také důležité mít nějaké otázky připravené dopředu, ale co když to bude znít příliš naučeně? Jak najít tu správnou rovnováhu mezi tím být uvolněný a zároveň profesionální? A co takhle humorné poznámky – kdy a jak je použít, aby to nevyznělo nepatřičně? Myslím si, že když už jsem na takové akci, měl bych z toho vytěžit maximum. Jak tedy udělat dobrý dojem a nebát se mluvit s lidmi, které neznám? Někdo říká, že musím být autentický a prostě sám sebou. Ale co to vlastně znamená v kontextu networkingových akcí? Jak najít společná témata k diskuzi a vyhnout se trapným tichům? Poraďte mi, jak to udělat tak, abych si odnesl nějaké užitečné kontakty a nevypadal jako idiot.