Jak se správně připravit na pracovní pohovor?
Když se blíží pracovní pohovor, mám pocit, že bych se měl na to pořádně připravit, ale nikdy nevím, kde začít. Jaké jsou ty nejlepší tipy na přípravu? Mám se zaměřit na životopis a motivační dopis, nebo je důležitější si nastudovat firmu, do které jdu? Co všechno bych měl vědět o pozici, na kterou se hlásím? Vím, že je dobré mít nějaké otázky pro zaměstnavatele, ale co by to mělo být? Když jsem byl na pohovoru minule, byl jsem nervózní a nevěděl jsem, co říct. Jak zvládnout nervozitu a udělat dobrý dojem? Je lepší přijít v obleku nebo volit něco neformálnějšího? A co úprava vzhledu, je důležité být upravený a mít čisté vlasy nebo spíše ukázat svojí osobnost? Jak si mám rozvrhnout čas před pohovorem? Mám dělat nějaké cvičení nebo meditaci, abych se uklidnil? A jak to funguje s tím následným kontaktem po pohovoru - měl bych napsat děkovný e-mail nebo spíše počkat? Nechci udělat chyby, ale taky chci být sám sebou. Co byste doporučili lidem, kteří se bojí pracovního pohovoru a chtějí přece jen uspět?