Succeed.cz/Fórum/Jak často bych měl komunikovat se svým mentorem?

Jak často bych měl komunikovat se svým mentorem?

Zajímalo by mě, jak často je rozumné komunikovat se svým mentorem. Mám pocit, že je to pro mě důležité, ale nevím, jestli bych mu měl psát každý týden, nebo jestli stačí jednou za měsíc. Někdy mám pocit, že bych chtěl konzultovat víc věcí najednou, ale nechci ho obtěžovat. Co si o tom myslíte? Jak jste to dělali vy? Je lepší mít pravidelný kontakt, třeba plánovat schůzky, nebo je lepší být flexibilní a komunikovat podle potřeby? A co když se necítím jistý a nevím, o čem přesně bych měl mluvit? Myslíte, že je dobré mít nějaký plán na to, co chci probrat? Jak to děláte vy ostatní? Máte nějaké tipy na to, jak z těchto setkání vytěžit maximum? Zajímalo by mě také, jestli je důležité udržovat kontakt mezi těmi většími setkáními, třeba posílat e-maily nebo zprávy s otázkami. Jakou zkušenost máte s tímhle? Díky za vaše názory!

146 slov
1.5 minut čtení
16. 5. 2022
Viktor Brož
Viktor Brož

Záleží na tobě a na tom, jak máte nastavený vztah. Někdo preferuje častější kontakt, třeba jednou za týden, což může být fajn, pokud máš hodně otázek nebo projektů. Na druhou stranu, jednou za měsíc taky stačí, pokud máte co říct. Je dobré si naplánovat nějaké pravidelné schůzky, abyste měli čas na přípravu a věděli, co chcete probrat. Můžeš si udělat seznam témat, co tě zajímají, a tak to mít více organizované. Udržování kontaktu mezi schůzkami je určitě přínosné, třeba poslat e-mail s otázkami nebo zhodnocením projektu. Tím ukážeš zájem a zapojení. Hlavně se neboj ptát a komunikovat – mentor ti chce pomoct, tak mu dej vědět, co potřebuješ.

108 slov
1.1 minut čtení
27. 10. 2024
Vladimír Pech
Vladimír Pech

Komunikace s mentorem záleží hodně na tom, jak máte nastavený vztah a co od něj očekáváte. Týdenní kontakt může být moc, pokud nemáte konkrétní věci k probrání. Měsíční schůzky mohou stačit, ale je dobré mít nějakou pravidelnost. Klidně si naplánuj, že jednou měsíčně se potkáte, a mezi tím mu můžeš posílat e-maily, když něco potřebuješ vyřešit nebo se na něco zeptat.

Pokud nevíš, o čem mluvit, klidně si udělej seznam témat nebo otázek, které tě zajímají. Pomůže ti to se lépe připravit a využít čas na maximum. Je to normální, že někdy nevíš, co říct – mentor bude rád, když ukážeš zájem.

Důležité je najít rovnováhu; nechceš ho obtěžovat, ale zároveň bys měl mít možnost se na něj obrátit, když potřebuješ. Udržování kontaktu mezi většími setkáními je určitě fajn – ukazuje to tvůj zájem a může to vést k hlubší diskuzi později.

142 slov
1.4 minut čtení
15. 1. 2025
Alois Paleček
Alois Paleček
Podobné otázky