Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet motivaci během těžkých časů?

Jak si udržet motivaci během těžkých časů?

V poslední době mám pocit, že je vše kolem mě tak nějak těžké. Práce, osobní život, všechno se zdá být jako jeden velký boj. Když se snažím posunout vpřed, občas narazím na překážky, které mě nenechávají na pokoji. Někdy se mi zdá, že motivace je prostě fuč a já nevím, jak ji znovu najít. Jak udržet pozitivní myšlení a sebevědomí, když se věci nevyvíjejí tak, jak bych chtěl? Kdysi jsem měl spoustu nápadů a cílů, ale teď mi přijde, že ztrácím směr. Když přicházejí těžké časy, jak se donutit k akci? Co mi může pomoci k tomu, abych nezapomněl na své sny a cíle? Docela by mě zajímalo, jak to děláte vy ostatní. Jaké techniky používáte pro udržení motivace? Pomáhá vám vizualizace úspěchu nebo nějaké afirmace? Nebo máte jiné triky na to, jak se dostat zpět na správnou cestu? Vím, že každý máme své metody a zkušenosti, a tak by mě fakt zajímalo slyšet různé pohledy na tohle téma. Díky moc za všechny rady a tipy!

166 slov
1.7 minut čtení
27. 12. 2023
Dana Kolmanová
Dana Kolmanová

Motivace v těžkých časech je fakt výzva. Sám to zažívám a občas se cítím, jako bych byl na dně. Co mi docela pomáhá, je stanovit si malé cíle. Když je to moc velké, tak se z toho akorát zblázním. Taky se snažím najít něco, co mě baví – třeba si vzít čas na koníčky nebo se projít ven. Mám rád vizualizaci, představím si úspěch, jakoby už to bylo hotové, a to mi dodá energii. A fakt fungují afirmace, i když to může znít divně. Když si říkám, že to dám, tak to pak fakt dám. A nezapomínej na kamarády a rodinu – sdílet svoje pocity s někým blízkým pomůže víc než si myslíš. Takže klidně zkus tyhle věci a uvidíš. Drž se!

122 slov
1.2 minut čtení
21. 12. 2024
Denisa Tomešová
Denisa Tomešová

Motivace během těžkých časů je fakt výzva. Když se všechno hroutí, tak je snadný ztratit směr. Mně osobně pomáhá si stanovit malé cíle, něco, co zvládnu udělat hned. Třeba jen si napsat seznam úkolů na den a pak si je odškrtávat. Tak se cítím víc produktivní a to mi dodává energii. Další věc, co funguje, je najít si čas na sebe – ať už to jsou procházky, čtení nebo relaxace. Občas taky dělám afirmace, ale spíš mi pomáhá mluvit s lidmi o tom, co cítím. Sdílení myšlenek s kámoši nebo rodinou mi dodává jiný pohled na věc a cítím se míň osaměle. Jo a nezapomínej se odměnit za každý malý úspěch! To tě motivuje jít dál.

116 slov
1.2 minut čtení
1. 2. 2025
Pavel Beneš
Pavel Beneš
Podobné otázky