Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet motivaci při práci na svých talentech?

Jak si udržet motivaci při práci na svých talentech?

Motivace je pro nás všechny důležitá, zvlášť když se snažíme rozvíjet své talenty a dovednosti. Někdy mám pocit, že začínám s velkým nadšením a pak se to nějak vytrácí. Jak to máte vy? Co vás žene kupředu, když narazíte na překážky nebo když se vám prostě nechce? Zkouším různé přístupy, ale někdy je fakt těžké udržet si ten správný směr. Myslíte si, že je důležité mít konkrétní cíle, nebo je lepší být flexibilní a nechat věci plynout? Rád bych věděl, jak ostatní nacházejí inspiraci a jak se motivují, když to jde ztuha. Taky bych se chtěl dozvědět, jestli někdo z vás používá nějaké triky nebo techniky, které mu pomáhají v těžkých chvílích. Třeba vizualizace úspěchu nebo denní rutiny? Jak důležité je pro vás mít podporu od ostatních? Zkouším si najít komunitu lidí se stejným myšlením, ale někdy se mi nechce a pak mám pocit, že jsem na to sám. Jak tohle všechno zvládat a nenechat se odradit? Každý máme svoje vzestupy a pády, tak co děláte vy, abyste se znovu postavili na nohy a pokračovali dál? Těším se na vaše zkušenosti a tipy!

183 slov
1.8 minut čtení
25. 6. 2024
Zdeňka Jedličková
Zdeňka Jedličková

Motivace je fakt oříšek, to chápu. Mě pomáhá mít jasné cíle, ale ne zas moc přísné. Když si dám menší úkoly, tak to jde lépe. Flexibilita je důležitá, protože život přináší různé překážky. Zkouším si plánovat denní rutiny, třeba čas na cvičení nebo čtení, to mě drží v rytmu. Vizualizace úspěchu mi taky docela funguje, když si představím, jak dosáhnu toho, co chci. A co se týče podpory od ostatních – je fajn mít kolem sebe lidi, co tě podrží a povzbudí. Někdy je těžké se s nimi spojit, ale i online komunity můžou být užitečný. Když se cítím na dně, tak se snažím vzpomenout na důvody, proč jsem začal a co mě motivuje. Každý máme svoje dny, ale hlavně to nevzdávat a jít dál.

125 slov
1.3 minut čtení
18. 9. 2023
Kamila Koubová
Kamila Koubová

Motivace fakt umí být oříšek, zvlášť když narazíš na překážky. Třeba já mám nejlepší výsledky, když si dám konkrétní cíle, ale zároveň nechávám prostor na improvizaci. Flexibilita je důležitá, jinak se z toho může stát stres. Co mi pomáhá, je pravidelná rutina – třeba si vyhradím každý den hodinku na to, co mě baví, ať už je to cvičení, malování nebo psaní.

Vizualizace úspěchu taky funguje – představuju si ten pocit, když dosáhnu toho, co chci. A podpora od ostatních? To je klíčový! Zkus se zapojit do komunit, kde sdílíte stejný zájem. Někdy stačí si jen popovídat s někým, kdo má podobné cíle. A jasně, jsou dny, kdy se ti prostě nechce a to je normální. V takových chvílích si připomenu, proč jsem začal a že každý pokrok, i ten malej, se počítá. Drž se a nenech se odradit!

139 slov
1.4 minut čtení
2. 11. 2024
Oldřich Štěpán
Oldřich Štěpán
Podobné otázky