Osobní vs. profesní profil na LinkedIn – co je pro mě lepší?
Když se podívám na LinkedIn, přemýšlím, jaký typ profilu by pro mě byl výhodnější. Mám se rozhodnout mezi osobním a profesním profilem, ale nevím, co vlastně zvolit. Na jedné straně je to osobní profil, který může ukazovat moji osobnost, zájmy a možná i nějaké hobby. Je možné, že bych mohl oslovit více lidí, kteří mají podobné koníčky jako já. Ale na druhé straně je tu profesní profil, který by mohl lépe reflektovat mé dovednosti a zkušenosti v pracovním světě. Vždyť LinkedIn je přece platforma zaměřená na kariéru a networking, takže by asi dávalo větší smysl mít tam profil zaměřený čistě na profesní růst. Často slýchám od ostatních, že pokud chci najít kvalitní práci nebo navázat nové kontakty v oboru, měl bych mít spíše ten profesionální profil. Jenže co když chci ukázat i svou lidskou stránku? Jaký obsah bych měl sdílet? Kde mám vlastně začít? A co když zapomenu na nějakou důležitou část svého životopisu? Mám se bát, že osobní profil nebude brán vážně? Jak to vlastně funguje při hledání zaměstnání nebo při komunikaci s potenciálními klienty? Takže jsme u toho – je lepší mít osobní nebo profesní profil na LinkedIn? Který z nich mi přinese více příležitostí a úspěchů? Jak mám zvolit správnou strategii pro budování své online identity?