Succeed.cz/Fórum/Co by mělo obsahovat moje marketingová nabídka?

Co by mělo obsahovat moje marketingová nabídka?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co všechno by mělo být součástí marketingové nabídky, pokud chci oslovit potenciální klienty. Mám na mysli jak takovou nabídku sestavit, aby byla atraktivní a zaujala co nejvíc lidí. Mám pocit, že je důležité mít jasně definované cílové skupiny, ale co dál? Jaké informace by měly být v úvodu nabídky, aby hned od začátku upoutaly pozornost? A co třeba detaily o produktech nebo službách? Jak moc bych se měl zaměřit na výhody oproti konkurenci? Zajímalo by mě také, zda je lepší mít nějaké vizuální prvky, jako jsou grafy nebo obrázky, nebo se spíše soustředit na text a popisy. Jak důležité jsou reference a zkušenosti z minulosti? Měl bych zmínit ceny hned na začátku, nebo je lepší to nechat až na konec? A co třeba call-to-action, jak ho správně formulovat, aby lidi motivovalo k dalšímu kroku? Budu vděčný za jakékoli rady a tipy od zkušenějších kolegů, kteří už takové nabídky vytvářeli. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem?

161 slov
1.6 minut čtení
18. 11. 2023
Jindřich Moravec
Jindřich Moravec

Takže, když děláš marketingovou nabídku, měl bys určitě mít na paměti pár základních věcí. Začal bych silným úvodem, něco, co okamžitě upoutá pozornost – může to být krátká historka nebo zarážející fakt. Nezapomeň na jasně definované cílové skupiny, abys oslovil ty správné lidi.

Pak se zaměř na popis svých produktů nebo služeb – jasně a stručně. Důležité je taky ukázat, jaké výhody to má oproti konkurenci. Srovnání s konkurencí by mělo být lákavé a odlišující. Co se týče vizuálních prvků, rozhodně je nezapomínej – grafy a obrázky dokážou mnohdy říct víc než slova a dodají nabídce šmrnc.

Reference a zkušenosti jsou taky klíčové. Zákazníci chtějí vidět, že jsi důvěryhodný a máš nějakou historii – tak je klidně uveď. O cenách – já bych je dal spíš do prostředka, ale záleží na strategii. A co se týče call-to-action, snaž se ho formulovat tak, aby byl naléhavý a jasný – třeba "Zavolejte nám ještě dnes" nebo "Zjistěte více a začněte teď!"

Celkově jde o to, aby to bylo přehledné a atraktivní. Tak hodně štěstí!

171 slov
1.7 minut čtení
7. 5. 2024
Jan Jiránek
Jan Jiránek

No, tak tohle je zajímavá otázka. Když děláš marketingovou nabídku, měl bys začít silným úvodem, něco, co chytí za koule. Třeba nějaký catchy headline nebo zajímavý fakt o tvých službách. Pak je dobrý jasně říct, kdo jsi a co nabízíš. Cílové skupiny jsou fakt důležitý, bez toho se neobejdeš.

Pak už bys měl přejít k samotným produktům/službám. Tady je dobrý zmínit výhody, co tě dělá jiným než konkurence - musíš ukázat, proč by měli vybrat tebe. Vizuální prvky jako grafy a obrázky můžou pomoct, ale nesmí to být přeplácaný. Obrazovka musí dýchat.

Reference a úspěchy jsou super, protože to buduje důvěru. Mluvit o cenách hned na začátku? To je spíš risky, většinou je lepší to nechat na konec, aby lidi věděli, co dostanou za co. A call-to-action? To by mělo být jasný a akční - něco jako "kontaktuj nás teď" nebo "získej nabídku" - to je prostě lákadlo.

Takže v podstatě: chytnout pozornost v úvodu, jasně formulovat nabídku a pak motivovat k akci. Důležitý je mít vše přehledný a nezapomínat na vizuální atraktivitu.

170 slov
1.7 minut čtení
20. 11. 2024
Luboš Fojtík
Luboš Fojtík
Podobné otázky