Jak začít budovat kontakty na networkingu?
Když se člověk snaží prorazit v moderním podnikání, tak se dostává k tomu, že budování kontaktů je klíčové. Mě zajímá, jak na to vlastně jít. Jak začít s networkingem, když člověk nemá žádné zkušenosti? Je to o tom chodit na různé akce, nebo se dá i online navazovat vztahy? Myslím si, že v dnešní digitální době je to asi jednodušší, ale jak konkrétně najít správné lidi? Je lepší začít v oboru, který mě zajímá, nebo spíš zkoušet různé oblasti? A co třeba sociální sítě? Jak moc jsou důležité pro budování kontaktů? Je dobré mít profil na LinkedIn a jak ho vlastně správně nastavit, aby mě našli ti praví lidé? Zajímalo by mě i to, jestli existují nějaké tipy na to, co říkat při prvním setkání s někým novým. Jak navázat konverzaci a nezapadnout do stereotypu malých řečí? A co když mám strach oslovit někoho cizího? Je lepší mít nějaký plán nebo se spolehnout na intuici a prostě se ptát? Byl bych rád za každý tip a zkušenost. Vím, že se to nezdá jako jednoduchá věc, ale přece jenom to může být klíčové pro kariérní růst a úspěch ve světě podnikání. Takže jak na to?