Succeed.cz/Fórum/Jak najít klienty jako digitální nomád?

Jak najít klienty jako digitální nomád?

Zajímalo by mě, jak vlastně najít klienty, když jsem digitální nomád. Mám pocit, že je to trochu jiný svět než když děláte normální práci z kanceláře. Dřív jsem si myslel, že stačí mít nějaké dobré portfolio a občas napsat na LinkedIn, ale teď vidím, že to asi nebude stačit. Jaké jsou nejlepší strategie pro získání klientů na volné noze? Zkoušel jsem freelancing platformy, ale tam je obrovská konkurence a ceny jsou často tak nízké, že se mi to nevyplácí. Nemluvě o tom, že bych rád pracoval s lidmi z různých koutů světa, ale nevím, jak je oslovit. Takže jak to vlastně funguje? Jaké máte zkušenosti s hledáním klientů online? Pomohlo vám něco zvlášť efektivního? Třeba nějaké tipy na networking nebo marketing? Děkuju za všechny rady, potřebuju se dostat do tempa a rozjet svoji kariéru jako digitální nomád!

137 slov
1.4 minut čtení
27. 11. 2024
Petr Starý
Petr Starý

Máš pravdu, je to jiný svět. Portfolio je základ, ale nestačí to. Zkus se zaměřit na networking, to je klíčový. Připoj se k online komunitám, jako jsou Facebook skupiny nebo fóra pro freelancery. Tam můžeš poznat lidi a nabídnout jim svoje služby. LinkedIn je super, ale nezapomeň na aktivní účast v diskuzích a sdílení hodnotného obsahu, to ti pomůže se zviditelnit.

Další tip je oslovovat potenciální klienty přímo. Můžeš posílat cold emaily firmám, které by mohly mít zájem o tvé služby. A nebo se zapoj do různých projektů, třeba hackathonů nebo eventů, kde potkáš zajímavé lidi.

Freelancing platformy jsou hustý, ale máš pravdu, konkurence je tam obrovská. Místo toho si zkus vytvořit vlastní web a blog, kde ukážeš svou expertizu. SEO ti pomůže dostat se na očích lidem, co hledají tvé služby.

Nezapomeň taky na doporučení od bývalých klientů, to hrozně pomáhá budovat důvěru. Takže se snaž budovat vztahy a dělat skvělou práci, kterou lidé budou chtít sdílet. Držím palce!

159 slov
1.6 minut čtení
16. 3. 2024
Zuzana Hrubá
Zuzana Hrubá

Hledání klientů jako digitální nomád je fakt oříšek, to chápu. Portfolio je fajn, ale nestačí to. Zkus se zaměřit na budování vztahů. Networking je klíčový, takže choď na konference, meetupy nebo online webináře týkající se tvého oboru. Můžeš taky využít sociální sítě jako Twitter nebo Instagram, kde ukážeš svoje projekty a navážeš spojení s lidmi v oboru.

Freelancing platformy můžou být zas tak špatné, ale spíš než soutěžit v ceně, se snaž nabídnout něco jiného – třeba speciální služby nebo balíčky pro klienty. Zkus oslovit firmy přímo – dej si dohromady seznam a piš jim nabídky. Nezapomeň přemýšlet globálně, hodně firem hledá talenty i z jiných zemí. A pokud máš nějaké známé v oboru, popros je o doporučení. To může hodně pomoct!

Jo a buď trpělivý, ze začátku to nebude lehké, ale časem se to rozjede.

136 slov
1.4 minut čtení
21. 1. 2024
Alena Procházková
Alena Procházková
Podobné otázky