Succeed.cz/Fórum/Jak najít nové zákazníky v těžkých časech?

Jak najít nové zákazníky v těžkých časech?

V poslední době se cítím trochu ztracený, co se týče shánění nových zákazníků. Mám pocit, že trh se hodně změnil a získat nové klienty je daleko těžší než dřív. Pracuji v oboru, který byl vždycky dost stabilní, ale teď se zdá, že se všechno otočilo vzhůru nohama. Měsíce plynou a já mám pocit, že se snažím a snažím, ale výsledky nikde. Jak to vyřešit? Jakými konkrétními kroky mohu přilákat nové zákazníky, když jsou časy těžké a lidé šetří? Zkoušel jsem různé marketingové strategie, ale zdá se, že nic nefunguje tak, jak bych očekával. Myslím tím nejen online marketing nebo reklamu na sociálních sítích, ale třeba i osobnější přístup k lidem. Je dobré využít networking nebo spolupráce s jinými firmami? Jaké jsou vaše zkušenosti? Co fungovalo vám? Zajímalo by mě také, jestli je dobré investovat do nějakých nových technologií nebo nástrojů, které by mohly pomoci oslovit zákazníky. Kdybych měl začít od nuly, co byste mi doporučili? Jak najít ty správné kontakty a jak se neztratit v záplavě informací? Třeba máte nějaký tip na úspěšnou kampaň nebo strategii, která vám přivedla nové zákazníky i ve složité situaci. Byl bych opravdu vděčný za jakékoli rady nebo nápady. Děkuju!

195 slov
2 minut čtení
7. 11. 2024
Martina Khýrová
Martina Khýrová

Tak tohle znám, časy jsou fakt těžký a lidi šetřejí. Mě napadá pár věcí, co by mohly pomoct. Zkus se zaměřit víc na lokální klientelu – třeba nějaký akce v místě, kde působíš, nebo spolupráce s jinýma firmama. Networking je rozhodně dobrá cesta, potkáš tam lidi, co by mohli mít zájem o tvoje služby. Taky bych zkusil nabízet nějaké speciální akce nebo slevy, aby si lidi řekli, že to má smysl.

Co se týká online marketingu, zkus víc zapojit sociální sítě a třeba i placenou reklamu – ale ne moc drahou, spíš cílenou. Vytvoř si kvalitní obsah, co zaujme a sdílej ho. V tomhle období určitě fungujou osobnější přístupy – oslov lidi přímo, třeba přes e-maily nebo zprávy na sociálních sítích.

A pokud uvažuješ o nových technologiích, koukni na CRM systémy nebo nástroje na automatizaci marketingu. To ti může ušetřit čas a zefektivnit práci. Hlavně se neztrácej v informacích a zkus si stanovit jasný cíle. Držím palce!

156 slov
1.6 minut čtení
6. 2. 2025
Matěj Žemlička
Matěj Žemlička

Myslím, že v těžkých časech je důležité se zaměřit na to, co děláš dobře. Zkus zhodnotit svoji službu nebo produkt a zjistit, co můžeš zlepšit nebo jak se odlišit od konkurence. Osobní přístup se určitě vyplatí, tak se snaž budovat vztahy s lidmi – třeba osobní setkání, networking akce nebo i jen pokec přes sociální sítě.

Zkus oslovit jiné firmy a nabídnout jim spolupráci – třeba nějaké společné akce nebo promo. Co se týče marketingu, neměj strach experimentovat s různými kanály, třeba lokální reklama nebo e-mailové kampaně.

Investice do nových technologií může být dobrý krok, ale nejdřív si promysli, co přesně potřebuješ. A nezapomeň na zpětnou vazbu od zákazníků – zjistit, co chtějí, ti může hodně pomoct. Vždycky platí, že klíčem je komunikace a budování důvěry. Takže hlavu vzhůru a zkoušej nové věci!

133 slov
1.3 minut čtení
5. 2. 2025
Václav Kysela
Václav Kysela
Podobné otázky