Jak zjistit, zda je můj obor připraven na digitalizaci?
Mám takový dotaz ohledně digitalizace v mém oboru. V poslední době se hodně mluví o tom, jak je důležité přizpůsobit se technologiím a využívat možnosti, které nám moderní doba nabízí. Ale jak vlastně poznat, jestli je můj obor skutečně připraven na digitalizaci? Mám pocit, že některé aspekty mého oboru by mohly těžit z nových technologií, ale nejsou si tím všichni jistí. Jaké signály bych měl sledovat? Co všechno bych měl zvážit – třeba trendy v oboru, konkurenci nebo potřeby zákazníků? Kde začít? Existují nějaké konkrétní metody nebo nástroje, které by mi mohly pomoci analyzovat úroveň digitalizace v mém oboru? Zajímá mě taky, jak zjistit, jestli mé současné procesy a služby jsou dostatečně flexibilní pro integraci nových technologií. A co třeba dostupnost školení nebo podpory pro zaměstnance? Jak důležitá je spolupráce s technologickými firmami nebo startupy? A co si myslíte o tom, že některé obory se zdají být už dávno na vlně digitalizace, zatímco jiné stále tápou? Jak mám tedy postupovat, abych mohl s jistotou říct, že jsem připraven na digitalizaci a že to je krok správným směrem? Budu rád za každou radu alebo zkušenost.