Co by mělo být na mém portfoliu, aby vyniklo?
Přemýšlím o tom, jak si vytvořit portfolio, které opravdu zaujme. Chci, aby to nebylo jen obyčejné sepsání projektů a zkušeností, ale něco, co mě vystihuje a ukazuje mé dovednosti v nejlepším světle. Myslíte, že je důležité mít na portfoliu nějaké specifické projekty nebo spíše ukázat širší spektrum dovedností? Jaké typy prací by měly být zahrnuty, aby to upoutalo pozornost potenciálních klientů nebo zaměstnavatelů? Uvažoval jsem o přidání různých vizuálních prvků, jako jsou grafy nebo obrázky, ale nejsem si jistý, jak moc to může pomoci. Měli byste také doporučit nějaké konkrétní formáty nebo platformy, na kterých je dobré portfolio prezentovat? Dalo by se říct, že osobní značku v dnešním digitálním světě tvoří nejen obsah portfolia, ale i způsob, jakým ho prezentujeme. Jaké další tipy byste měli pro někoho, kdo chce vytvořit portfolio, které opravdu vynikne mezi ostatními? Je lepší zaměřit se na kvalitu nebo kvantitu projektů? Zajímalo by mě i vaše názory na to, jak často by se mělo portfolio aktualizovat a co třeba s neúspěšnými projekty – mám je zahrnout nebo raději vynechat? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem?