Succeed.cz/Fórum/Co by mělo být na mém portfoliu, aby vyniklo?

Co by mělo být na mém portfoliu, aby vyniklo?

Přemýšlím o tom, jak si vytvořit portfolio, které opravdu zaujme. Chci, aby to nebylo jen obyčejné sepsání projektů a zkušeností, ale něco, co mě vystihuje a ukazuje mé dovednosti v nejlepším světle. Myslíte, že je důležité mít na portfoliu nějaké specifické projekty nebo spíše ukázat širší spektrum dovedností? Jaké typy prací by měly být zahrnuty, aby to upoutalo pozornost potenciálních klientů nebo zaměstnavatelů? Uvažoval jsem o přidání různých vizuálních prvků, jako jsou grafy nebo obrázky, ale nejsem si jistý, jak moc to může pomoci. Měli byste také doporučit nějaké konkrétní formáty nebo platformy, na kterých je dobré portfolio prezentovat? Dalo by se říct, že osobní značku v dnešním digitálním světě tvoří nejen obsah portfolia, ale i způsob, jakým ho prezentujeme. Jaké další tipy byste měli pro někoho, kdo chce vytvořit portfolio, které opravdu vynikne mezi ostatními? Je lepší zaměřit se na kvalitu nebo kvantitu projektů? Zajímalo by mě i vaše názory na to, jak často by se mělo portfolio aktualizovat a co třeba s neúspěšnými projekty – mám je zahrnout nebo raději vynechat? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem?

180 slov
1.8 minut čtení
29. 3. 2023
Kristýna Kolmanová
Kristýna Kolmanová

Myslím, že nejlepší portfolio je takový mix kvality a rozmanitosti. Nesmíš mít jen pár projektů, ale taky by to nemělo být přeplněný. Zkus zahrnout věci, co ukazujou tvoje dovednosti, ale i projekty, které mají nějakou příběhovou linku nebo nějaký úspěch za sebou. Přidej vizuální prvky, jako fotky nebo grafy – ty fakt pomůžou to oživit. Co se týče platformy, můžeš zkusit stránku jako Behance, Dribbble nebo si udělat vlastní webovku. Je dobrý mít portfolia aktualizovaný aspoň párkrát do roka, aby bylo vidět, že se posouváš. Neúspěšné projekty? Záleží na tom, co z nich můžeš vytáhnout – pokud ukazujou, co ses naučil nebo jak ses zlepšil, tak proč ne. Když to všechno dáš dohromady a ukážeš svůj osobní styl, určitě to zaujme.

121 slov
1.2 minut čtení
30. 5. 2024
Blanka Konečná
Blanka Konečná

Takže k tomu portfoliu. Hlavní je mít tam projekty, co tě fakt vystihují. Lepší je kvalita než kvantita, takže vyber pár fakt dobrých kousků, které ukážou tvoje dovednosti a styl. Vizuální prvky jako obrázky nebo infografiky můžou hodně pomoct, hlavně když umějí zaujmout na první pohled. Zkus přidat i nějaké krátké popisky, co jsi v těch projektech dělal a jaký měly dopad. Co se platformy týče, třeba Behance nebo vlastní webovka jsou super volby, ale i LinkedIn může fungovat. A aktualizuj to pravidelně, ideálně každých pár měsíců. Co se týče neúspěšných projektů, spíš je vynechej, ale pokud něco naučily a máš z toho cenné zkušenosti, tak to zmínit můžeš. Snaž se prostě vystihnout svoji osobní značku a budovat ji kolem tvých silných stránek.

123 slov
1.2 minut čtení
15. 9. 2023
Irena Karásková
Irena Karásková
Podobné otázky