Succeed.cz/Fórum/Kolik dní po online setkání je ideální poslat follow-up?

Kolik dní po online setkání je ideální poslat follow-up?

Přemýšlím o tom, jak správně komunikovat po online setkání. Vím, že je důležité poslat follow-up, ale kolik dní je vlastně ideální čekat, než to udělám? Zajímá mě, jestli existuje nějaké pravidlo nebo doporučení ohledně času, který by měl uplynout od setkání do okamžiku, kdy dám vědět, že jsem si schůzku užil a chci navázat další komunikaci. Je lepší být rychlý a napsat hned den po setkání nebo je lepší počkat pár dní, aby to nevypadalo, že spěchám? Mělo by to být v závislosti na tom, jak důležité pro mě dané setkání bylo? Zvažoval jsem i to, že třeba v některých kulturách by mohlo být vhodné čekat delší dobu. Jaké jsou vaše zkušenosti s follow-upy po online schůzkách? Kdy jste posílali zprávy vy a jaký to mělo dopad? Rád bych slyšel názory ostatních, protože se snažím zlepšit své dovednosti v oblasti podnikání a komunikace.

143 slov
1.4 minut čtení
17. 1. 2025
Nikola Vojtěchová
Nikola Vojtěchová

To záleží na situaci, ale většinou je dobrý poslat follow-up do 24-48 hodin. Když se ozveš hned den po schůzce, ukážeš, že máš zájem a že ti na tom záleží. Pokud ale čekáš příliš dlouho, může to vypadat, že ti na tom tolik nezáleží. Zkus to vybalancovat, třeba podle toho, jak důležité pro tebe setkání bylo. V některých kulturách může být fajn počkat pár dní, ale obecně platí, že čím dřív, tím líp. Já obvykle posílám zprávu do dvou dnů a zatím mi to fungovalo. Je to o tom být v kontaktu a udržet ten momentum.

96 slov
1 minut čtení
7. 2. 2025
Alena Fučíková
Alena Fučíková

Když jde o follow-up po online setkání, většinou se doporučuje poslat zprávu do 24 hodin. Důvod je prostý, čím dřív to uděláš, tím větší šance, že si dotyčný ještě dobře pamatuje, o čem jste mluvili. Někdo říká, že ideální je poslat to hned další den, aby to vypadalo, že máš zájem a jde ti to na srdci. Ale zase nechceš vypadat jako, že spěcháš, takže pokud se jedná o nějakou důležitější schůzku nebo jednání, můžeš počkat klidně dva nebo tři dny. Záleží hodně na tom, jaký vztah s tím člověkem máš a jak moc ti na tom záleží. A jo, v různých kulturách to může být jinak - třeba v některých zemích je normální čekat delší dobu. Takže tak no, poslouchej instinkt a podle toho se rozhodni.

127 slov
1.3 minut čtení
12. 10. 2024
Filip Brož
Filip Brož
Podobné otázky